Прочитај ми чланак

Суноврат Миловог режима у Херцег Новом, народ слави на улицама!

0

Незванично „Вијестима“ су из Демократске Црне Горе казали да је на основу 75 одсто обрађених података коалиција „Ни лијево, ни десно. Правац Нови“, освојила је 27,44 одсто гласова или 10 мандата.

ДПС – СД освојио је 21,4 (8 мандата), За будућност Херцег Новог 19,5 (7 мандата), Новска листа 19,2 (7 мандата), УРА 7,8 (2 мандата) и Права 4,4 (1 мандат).

Председница ОИК-а Мирјана Ивановић је казала да до 19.30 часова није било пријављених неправиланости на бирачким местима и да је изборни дан протекао мирно.

Локални избори у Херцег Новом, граду на црногорском приморју, су други по реду локални избори од промјене власти у августу 2020. када су парламентарну већину освојили заједно Демократски фронт (ДФ), Демократе и грађански покрет УРА, а Демократска партија социјалиста (ДПС) је након тродеценијске власти прешла у опозицију.

На последњим изборима у Херцег Новом 2017. године највише мандата освојили су заједно Демократе (девет) и ДФ (четири) који су формирали власт, док је ДПС иако је појединачно освојила највише, 12 мандата, остала у опозицији.

Из Управе полиције саопштавају да су саобраћај затворили из безбједносних разлога.

Због истог разлога је затворен и центар града.

„За сада је ситуација стабилна и нема нарушавања јавног реда и мира. С обзиром на то да се данас одржавају избори у Херцег Новом, процијенили су да је сигурније да саобраћај буде у прекиду, а једино могу проћи штићене личности, акредитовани новинари и представници политичких партија који носе изборни материјал у Општинску изборну комисију“ речено је  Радио-телевизијии Херцег Нови из Управе полиције.

21:24 – Резултат на 81 одсто обрађених гласова

Како је саопштено у изборном штабу Демократа, на 81 одсто обрађених гласова, резултат је:

Новска – 19,29 % ДПС – 21,46 % Права – 4,4 %
ДФ – 19,55%
Демократе – 27,44%
УРА – 7,81%

20:37 – Дритан дочекан пољупцима

Дритан Абазовић, потпредседник Владе Црне Горе и први човек УРА, стигао је у штаб странке у Херцег Новом. Абазовића је испред средишта странке сачекало неколико гласача, међу којима и две госпође које су га пољубиле и загрлиле.

20:07 – На улицама и српске заставе

Како јавља наш репортер са лица места, у Херцег Новом више људи је у кафићима него испед страначких просторија партија који учествују на изборима. У граду се на улицама, на појединим местима, могу видети српске заставе. Испред просторија странке Праве Црне Горе чује се музика и песма „Не дамо светиње“. Поред песме, испред средишта странке, одјекују и пароле против Мила Ђукановића. Скандира се „Лопове“.