Прочитај ми чланак

СУКОБ У НАЈАВИ Весић не да Београд Шапићу!

0

Горан Весић своју утешну политичку функцију заменика градоначелника Београда изгледа не планира да напусти ускоро, јер иза њега треба да остану велики "пројекти" попут београдског метроа.

Весић је најавио да ће 2023. почети изградња друге линије београдског метроа и „у то време прва линија, чија изградња почиње у новембру ове године, а завршава се 2028. године, бити увелико у току“.

Goran Vesić FOTO: Printscreen

– Београд ће 2028. године имати прву линију метроа а 2030. и другу линију. Остаће запамћено вековима ко је градио метро. То је мој сан и то ме покреће. Као што председник Вучић каже “сви имамо своје снове”. Оно што сањате говори зашто се бавите политиком. Овај сан сањамо заједно. И испунићемо га. То могу да гарантујем. Нисам од оних који не могу ништа да потврде, ни да демантују – написао је Весић на свом Фејсбуку.

Председник Вучић за садашњег заменика Зорана Радојичића нема међутим тако амбициозне планове и ово је потврдио одлуком да на позицију градоначелника постави Шапића. И то већ у марту, како је први о томе писао Директно.рс. Да Весић, али ни председник СПАС-а Александар Шапић неће бити градоначелници (или вечити заменици) Београда сматра оснивач Центра за локалну самоуправу Никола Јовановић.

– Весић јасно послао поруку да ће копати рукама и ногама да остане у Граду. Да га не занима договор Вучић-Шапић. Ко има срца да им дојави да неће бити ниједан од њих…? – каже Јовановић.

Весићу се заиста не пише добро у остварењу снова пошто је Вучић суочен са очигледним и сталним падом рејтинга у Београду, те ће покушати да за око месец дана жртвује заменика градоначелника.

Он ће за првог човека главног града поставити Александра Шапића, председника СПАС-а, који ће, како сазнаје Директно.рс, бити једини кандидат Српске напредне странке на београдским изборима.

Београдски метро тешко ће „извадити флеке“ и спасити Весића од јавног мњења које већ одавно није уз њега. Шта је све лоше урадио и какву ће заоставштину оставиту у Београду знају грађани, али и сам Вучић који је очигледно схватио да је овакво руковођење престоницом Србије чак и за њега лоше.