Прочитај ми чланак

Сукоб Бакареца и Ковачевића, Ћута поцепао Информер у Скупштини

0

У Скупштини Србије је у току друга седница Одбора за културу и информисање на којој се расправља о интервјуу који је за прорежимси лист Информер дао вишеструки силоватељ Игор Милошевић.

Развој догађаја:

Фото: Н.С.

12:36

Наташа Јовановић: Вучићевићу нанете тешке телесне повреде

Прелетачица Наташа Јовановић, сада посланица Српске напредне странке, испричала је да је Драган Ј. Вучићевић задобио тешке телесне повреде на протесту који је прошле недеље одржан испред Информера, те да је добио ударац тупим предметом у глави.

Он је на седници Одбора за културу и информисање, који можете пратити уживо на нашем порталу, оптужила председавајућег Синишу Ковачевића да би своје неистомишљенике послао на Голи оток. Она је рекла да Одбор за културу и информисање не може да дискутује о интервјуу са силоватељем који је урадио Информер.

„Вучићевића су напали док је ишао у своју цењену редакцију. Он представља медиј који има широку читалачку публику“, рекла је Јовановић, да би потом почела да хвали председника Србије.

12:28

Ћута поцепао Информер 

Народни посланик Александар Јовановић Ћута поцепао је пред окупљенима „Информер“.

„Ево вам га ово ђубре овде“, рекао је он.

12:14

Бакарец прекинуо излагање Ковачевића

Одмах на почетку посланик СНС Небојша Бакарец је прекинуо уводно излагање Синише Ковачевића, рекавши да се Одбор користи „као инквизиција“.

„Дакле, удри по Вучићу и удри по владајућој странци. Нико од нас нема ништа са писањем Информеру“, рекао је Бакарац, а затим је дошло до расправе са Ковачевићевим који је покушао да прекине Бакареца.

Бакарец тврди да Информер није урадио „ништа лоше“, те да је интервју резултирао хапшењем силоватеља.

„Позивамо вас да повучете дневни ред. Ми из Српске напредне странке никада нисмо злоупотребили одбор“, каже Бакарец.

12:05

Почела седница Одбора за културу и информисање

Чланови Одбора разговараће о предлогу представнице Демократске странке, Татјане Манојловић, о организовању јавног слушања на тему „Одговорност медија који је објавио интервју са вишеструким осуђиваним силоватељем Игором Милошевићем и утврђивање механизма умањења нанете штете жртвама и целокупној јавности“.

Подсетимо, Одбором за културу и информисање председава председник Народне странке, Синиша Ковачевић, док је његов заменик Небојша Бакарац, посланик из редова СНС.