Прочитај ми чланак

Студенти удружења Један од пет милиона „преузели контролу“ над Ректоратом

0

Студенти из удружења „Један од пет милиона“ саопштили су данас да су „преузели контролу“ над зградом Ректората Универзитета у Београду пошто им је како су навели, „претходне ноћи било угрожено право на слободу кретања“.

Они су оценили да је „нечињење и нереаговање управе Ректората и ректорке Иванке Поповић приликом упада активиста Српске напредне странке, који су напали студенте током блокаде Ректората, јасан знак да је аутономија Универзитета нарушена и углед ове институције том приликом укаљан“.

poceloje.rs

„Сада студенти одлучују о томе ко улази и излази из зграде Ректората! Управа и запослени не могу ући без претходних преговора“, наводи се у саопштењу.

Студенти из удружења „Један од пет милиона“ позвали су „колеге и професоре“ да им се придруже у „ванредним околностима“, а грађане да их подрже „својим доласком“.


Они су јуче са колегама, професорима и јавним личностима започели блокаду Ректората Универзитета у Београду захтевајући да ректорка Иванка Поповић на РТС-у затражи од премијерке Ане Брнабић разрешење дужности министра финансија Синише Малог.

Студенти су незадовољни и јер им се, како су навели, ремети наставна година због одржавања Универзијаде, идуће године у Београду.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!