Прочитај ми чланак

СТУДЕНТИ ПОРУЧИЛИ ВУЧИЋУ: Да ли ти је дражи Мило од српских светиња у Црној Гори?

0

Вечерас је у Београду одржан велики протест у знак подршке Српској Православној Цркви у Црној Гори, у организацији Студентског клуба Правног факултета и студената Универзитета у Београду, као и других студентских организација.

„Позивамо власт да осуде дискриминацију над српским народом и покажу да нису саученици Мила Ђукановића. Позовамо патријарха Иринеја да поведе литије у Србији као што се то ради у Црној Гори“, поручено је са протеста.

А затим је Немања Вучковић, у име организатора скупа подсетио присутне да је данас милогорски режим ухапсио мајку лидера Демократског фронта и председника Демократске народне партије (ДНП), Милана Кнежевића, учитељицу у пензији, баку од 70-ак година, Ратку Кнежевић:

Фото: Н.С.

„То је срамота. Режим Мила Ђукановића угњетава, из дана у дан, све више српски народ у ЦГ, а власти у Србији још нису реаговале на све то што се дешава. Ми смо, пре тридесет дана, упутили захтеве у вези дипломатског одговора државе Србије према режиму у Подгорици због угрожености Срби и до сада није било никаквих реакција наших власти. Није упучена ниједна протестна нота,.

 

Фото: Н.С.

Да ли то значи да исти они који су издали Србе у Српској Крајини планирају да издају Србе и у Црној Гори? И зашто држава ћути, боји се аветиња; да ли им је то дражи Мило од српских светиња?”, упитао се Вукчевић гласно подржан од свих на скупу.

Фото: Н.С.

Скупу су се обратили и члан „Београдског синдиката” адвокат Феђа Димовић и новинарка, пореклом из Црне Горе, Милијана Балетић.

Након одржаног скупа учесници су кренули београдским центрлним улицама, преко Владе Србије, у протестну шетњу, која, по плану се завршила молебаном у Саборној Цркви.

Организатори скупа су позвали све присутне да са својим потписом и волонтерским радом помогну да се до среде, 5 фебуара, скупе 30 000 потписа подршке народној иницијативи ради подношења Резолуције о угрожености српског народа у Црној Гори која треба да се поднесе на усвајање у Скупштини Србије. Уколико би после скупљеног потребног броја потписа, за скупштинску резолуцију, владајућа већина у Скупштини Србије одбила да о томе расправља било би јасно да режим Мила Ђукановића ужива безусловну подршку Владе Србије и Председника Србије што би било равно националној издаји.

Фото: Н.С.

Студенти су и најавили да ће следећи скуп подршке Српској Православној Цркви у Црној Гори, у организацији Студентског клуба Правног факултета и студената Универзитета у Београду, као и других студентских организација бити одржан у петак 7 фебруара од 18 часова, испред Цркве Светог Марка.