Прочитај ми чланак

СТРАНКА СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ: Министар просвете Шарчевић да поднесе оставку!

0

„Шарчевић и његови ментори политизацијом покушавају да скрену пажњу са неспособности да сачувају један тест”, истиче се у саопштењу Странке слободе и правде.

У наведеном саопштењу даље се још наводи:

„Министар Шарчевић није урадио ништа да од напада политичара из владајућих странака заштити децу која су протестовала против неправде, а чији револт каже да разуме.

Уместо извињења матурантима и њиховим породицама, Шарчевић одговорне тражи међу родитељима, политичарима из опозиције и запосленима у штампаријама. За такве јефтине спинове добио је подршку од председнице Владе у којој седи више министара са академским звањима стеченим на сумњив начин, као и од Александра Вучића који га је и поставио за министра.

Јасно је да управо Шарчевић и његови ментори покушавају политизацијом да скрену пажњу јавности са неспособности државе да сачува један обичан тест. Систем који су крерали, по речима самог министра, такав је да треба да бирају између два лоша решења, а деци ће бити боље за две године?!

Ако је и од, како Ана Брнабић каже, једног од најбољих министара, много је. Матуранти не могу да чекају, они морају да полажу матуру и следеће године. Правда не може да чека.

И зато од министра тражимо да преузме одговорност и поднесе оставку, од председнице Владе да оформи мешовиту радну групу састављену од представника академске заједнице која ће у најкраћем року обавестити јавност о свим пропустима који су се десили приликом полагања матуре, а од Александра Вучића захтевамо да обузда своје јуришнике који су прво судски гонили студенте, затим хапсили средњошколце, а сада медијски сатанизују основце.”

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!