Прочитај ми чланак

Штрајк упозорења у ЕПС-у: Следи састанак са Брнабић и Ђедовић, радници најавили…

0

Радници ЕПС су у седам сати и 30 минута почели штрајк упозорења у трајању од сат времена. Протест је организован на утоварном месту Дробилане "Тамнава исочно поље". Било је најава да ће бити блокиран одвоз угља за ТЕНТ у трајању од 60 минута, али су радници након позива премијерке Ане Брнабић привремено одустали. Састанак са председницом Владе и министарком енергетике Дубравке Ђедовић, како сазнаје Нова.рс, заказан је за 11 сати, а уколико не буде било одлуке о повећању плата, радници најављују радикализацију протеста.

Како су најавили из синдиката „ЕПС Колубара, штрајк се организује због незадовољства свих запослених због зарада и неизвесне будућности „Колубаре“.

„Сада је тренутак да пред послодавцем и Владом Србије бранимо наше достојанство, јер очигледно нису имали разумевања з арданике. Најважније је неодложно повећање зарада које су обезвређене због инфлације у последњих неколико година. Не тражимо никакву помоћ државе, само тражимо да наша примања не буду обезвређена и сваким даном све мања и мања. Радници „Колубаре“ нису грађани другог реда, Годинама су „Колубара“ и ЕПС били гарант стабилности и развоја Србије“, пише у саопштењу синдиката.

Након што су радници ЕПС јуче најавили да ће блокирати пругу и одвоз угља за ТЕНТ, синоћ је уследио позив премијерке Ане Брнабић, која их је замолила да то не раде. Представници синдиката су пристали да ову меру само одложе.

Заказан је и састанак са премијерком и министарком енергетике Дубравком Ђедовић за данас у 11 сати.

Уколико не буде донета одлука о повећању зарада, раници ЕПС најављују радикализацију протеста.