Прочитај ми чланак

ШТЕТНА ПО ЗДРАВЉЕ: Друге земље је забрањују, Вучић у Србију уводи 5Г мрежу

0

Док друге земље законом забрањују 5Г мрежу (последња је то урадила и Словенија), Александар Вучић је у интервјуу за "Форин полиси" најавио да ће се у Србији ускоро увести ова мрежа, која је по мишљењу већине стручњака веома штетна по здравље људи, али и за целокупну природу.

На констатацију да је Србија четврти највећи прималац кинеских инвестиција у Европи, што је, наводно, такође главна брига америчке администрације, посебно улагање компаније „Хуавеј“, и питање да ли су га америчке власти на то упозориле током посете, Вучић је рекао „не на тај начин“.

„Имао сам добре разговоре у Вашингтону. Али о томе сам чуо више од Европљана, посебно о Кини. Не више о Русији. Главни фокус постаје све више и више Кина, то сам приметио. Урадићемо све на отворен и транспарентан начин везано за 5Г мрежу. Али цела Европа сарађује са ‘Хуавејем’. Почевши од Велике Британије, настављајући са Немачком и свим осталима. Али разговарао сам с ‘Ериксоновим’ људима, разговарао с ‘Нокија’ корисницима, а разговарали смо и с ‘Хуавејем’ који имају врло отворен и транспарентан поступак, тендерску процедуру. Само ми реците шта бисте учинили да сте на мом месту?“, упитао је Вучић.