Прочитај ми чланак

ШТЕЛУЈЕ ГЛАСОВЕ ЗА ВУЧИЋА Ко је Миладин Ковачевић…

0

Републички завод за статистику, по инструкцијама директора Миладина Ковачевића јуче је на меморандуму ове државне фирме написао "саопштење" као реакцију на изјаве председника ССП Драгана Ђиласа и Душана Никезића, рекавши да су добри резултати Србије изазвали "реакцију и фрустрацију редовних негативаца и нарикача из кругова економских аналитичара". Овај скандалозан речник управо је слика и прилика Србије у којој живимо и вредности за које се боримо.

Међутим, јавности треба открити ко је заправо Миладин Ковачевић?


Директор Републичког завода за статистику је најпознатији по томе што „броји гласове и штелује податке“, сада за председника државе и председника Српске напредне странке Александра Вучића, а раније је исто то радио и за Слободана Милошевића.

Ковачевић је директор РЗС од 2015. године, када је почео такозвани „економски бум у Србији“, бар што се његових података тиче. Како је потпредседница ССП Мариника Тепић навела на једној конференцији, према његовим подацима расте БДП, расте запосленост, расту зараде, иако је стварност потпуно другачија, иако грађани знају да све теже живе, а више од 4.000 људи сваког месеца напушта нашу државу у једном правцу.

Фискални савет се такође запитао како је је могуће да расте запосленост ако не расте производња, и ако нису видљиви раст, односно сума новца од пореза и доприноса, да би се доказало оно што Ковачевић тврди. Међутим, Ковачевић има своје податке и све време живи у паралелној стварности.

За време Милошевића, Ковачевић је ’90-их радио исто што данас ради за Вучића. Тепић је навела да је он био „кадар за лажирање података и перјаница Милошевићевог режима“.

Медији су о њему писали да је Ковачевић управо човек који је заједно са Мирољубом Лабусом већ дуго „иза завесе“ у Републичком заводу за статистику, где лажира све „Вучићеве изборне преваре“.

За његово име се везује крађа од 890 хиљада гласова, које је за СНС обезбедио на парламентарним изборима. Медији су писали да су у ову ситуацију знали и америчке и руске дипломате.

За његово име се доводи и ангажман од стране Јефферсон института и Народне банке Србије, где је као методолог и коаутор учествовао у изради студије о конкурентности привреде Србије још 2003. године, где је креирао лажну слику о стању у држави.

Раних деведесетих година, за Милошевићев режим лажирао је резултате пописа, па је био награђен тако што је примљен за сталног сарадника Центра за демографска истраживања при Институту друштвених наука у Београду.

Ковачевић је већ пуних 16 година ангажован и од стране мисије ММФ, за надгледање такозваних „стенд-бај аранжмана“ (контролу враћања кредита).

Код Вучића очигледно има озбиљан кредит, јер управо он радо и кад год има потребу за тим, готово свакодневно, српску стварност улепшава Ковачевићевим анализама и транзиционим реформама, које заиста приказују једну другу реалност. Сигурно не ову коју живимо.

Иако је Ковачевић одавно стекао услов за пензију, Ковачевић не планира да се повуче.