Прочитај ми чланак

Стефановић рекао да је Дијана у Израелу била са вођом клана, ево на кога је мислио

0

Вучићев министар Небојша Стефановић је изјавио да је Дијана Хркаловић ишла на летовање у Израел са вођом кавачког клана, иако није рекао име, портал Нова открива да је реч о Владимиру Вајдићу - навијачу Партизана са Карабурме, који је претходних година довођен у везу с бившом државном секретарком МУП.

Стефановић је навијача с Карабурме означио као особу која је Хркаловићеву коштала високе позиције у МУП, а у навијачким круговима спекулише се да је реч управо о Вајдићу. Вајдић је претходних година довођен у везу с Дијаном и слови за вођу једне фракције Гробара.

Његово име, у контексту с Хркаловић, помињало се и 2018. године када је заустављен од стране полиције. Медији су тада извештавали да је Вајдић код себе имао оружје са избрисаним серијских бројем, што изазива сумњу да је реч о илегалном оружју.

Ипак, Вајдић убрзо након привођења пуштен слободу, а враћен му је и тај пиштољ. Медији су писали да иза пуштање Вајдића стоји управо Хркаловић.

Са друге стране, још једна ситуација указала је на блискост између Хркаловић и Вајдића. Приликом хапшења једног од вођа „Алкатраза“, Дамјана Шобића, заплењена су и возила. У једном аутомобилу том приликом је затечена здравствена документација Хркаловић, а како је касније установљено, Шобић је само чувао поменути ауто.

Како су медији извештали, прави власник кола био је Владимир Вајдић.

Вајдић је српској јавности познат још од 2011. године. Он је тада био ухапшен, због пуцњаве на Дорћолу у којој су рањена двојица младића.