Прочитај ми чланак

СТЕФАНОВИЋ: Привредна комора склопила сумњив уговор од 600.000 долара

0

Привредна комора Србије склопила је сумњиви лобистички уговор са америчком фиирмом York Town Solutions, и за тај уговор платила 600 000 долара, изјавио је данас заменик председника странке Слободе и правде (ССП) Борко Стефановић.

„Привредна комора Србије подстакнута успешном сарадњом са немачком фирмом Спектра на организованом одвођењу наших медицинских радника у Немачку одлучила је да склопи сумњиви лобистички уговор са фирмом из САД која је се зове York Town Solutions“, рекао је Стефановић.

Он је додао да та фирма, која има готово искључиво клијенте из Украјине, има и једног клијента из земаља мање популарних, добила је лукративни уговор од Марка Чедежа и Привредне коморе Србије.

„На челу те мале лобистичке фирме из Америке налази се Данијел Вајдић који се овајдио овим послом. Фирму је формирао 2017. године, то је мала лобистичка фирма са малим бројем клијената махом из Украјине плус једна политичка партија из Либије. И замислите ви, та лобистичка фирма сада представља Привредну комору Србије и Србију на америчком тржишту за 600 000 долара наших пара“, рекао је Стефановић.

Он је оценио да је то криминал и нешто што ће Специјални тужилац истраживати када се правда врати у Србију.

                           ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!