Прочитај ми чланак

Стефановић ипак на крају нешто повезао

0

Ко вам даје за право да на Твитеру питате министра Стефановића, јасно алудирајући на Данила Вучића, сина Александра Вучића, када ће министар Стефановић повезати "нека лица са стадиона у Самари са неким лицима и неким местима" и зашто не - упитао је из скупштинске клупе Александар Мартиновић, шеф посланичке групе СНС, народног посланика Ђорђа Вукадиновића, у јуну 2018. године.

– Ми смо повезали нека лица са неким просторима, нека лица са неким предметима, нека лица смо повезали са другим лицима која су била умешана у таква дела. Али када бих вам рекао ко, шта, где и како, ја бих их упозорио шта знамо – чувена је изјава Небојше Стефановића из новембра 2016. године, док је говорио о о случају оружја које је пронађено у Јајинцима и у гаражи на Новом Београду, којим је требало, наводно, да се изврши атентат на Александра Вучића.

То је послужило као основ да тадашњи народни посланик, Ђорђе Вукадиновић, у шаљивом тону постави озбиљно питање Стефановићу о слици која је осванула са Светског првенства у фудбалу у Русији, 2018. на којој се Вучићев наследник Данило налази у друштву осуђиваних криминалаца и вођа хулиганских навијачких група.

На то је реаговао Александар Мартиновић:

– Како Вас није срамота господине Вучићу, господине Вукадиновићу – направила је (не)намерни лапсус ова напредњачка перјаница.

Три године касније, Вукадиновић се присећа ове скупштинске сцене и речи Мартиновића.

– Изгледа да је Небојша на крају ипак нешто повезао – написао је Вукадиновић.

Подсетимо, у току је рат унутар СНС између супротстављених струја које предводе Александар Вучић и Небојша Стефановић. Сукоб је почео од битке за градски одбор СНС, преко појаве Дијане Хркаловић у МУП, лажне министрове дипломе, афере „Крушик“, рата између Вучића и Гашића (БИА) с једне, и ГИМ, односно оца Стефановића с друге стране, отимања хотела „Шумадија“ од стране Бранка Стефановића, његове пословне посете Саудијској Арабији, па Италији, улоге Слободана Тешића, операције Јовањица“, до твитова Жељка Митровића, текста у Српском Телеграфу, који је близак власти, извлачења на светло јавности Стефановићевог кума Александра Папића…

Како Стефановић сада пролази кроз медијско блато Вучићу блиских медија, управо онако како су провлачили некада заједничке противнике, јавност не може да се отме утиску да је Стефановић ипак „повезао нека лица са неким просторима и неким предметима“.