Прочитај ми чланак

СТЕФАНОВИЋ: Харадинаја ни протокол не би спасао од хапшења!

0

Никакав протокол не би заштитио косовског премијера Рамуша Харадијана од хапшења, уколико би посетио Србију, изјавио је данас министар полиције Небојша Стефановић.

Коментаришући изјаву Харадинаја да има позив локалних власти да посети Медвеђу, као и да ће његова посета имати протокол и бити уз дозволу српских и међународних власти, Стефановић је рекао да би једино „Харадинај могао да има протокол који би га спровео у први окружни затвор да одслужи казну због тешких кривичних дела“.

„Наши судови траже Харадинаја због тешких кривичних дела и нема никаквог протокола који може да га заштити“, рекао је Стефановић за Пинк и додао да не може никаква политичка функција да га заштити.

Подсећа да је Харадинај на српској потрерници због најтежих кривичних дела над цивилним становништвом и нагласио да, када у Србији постоји интерполова потерница, код нас нема било какве врсте аболиције, односно поштеде“.

Харадинај је рекао раније да је спреман да посети општине Медвеђу и Прешево на југу Србије, на позив локалних власти.

Харадинај, којег Београд потражује због ратног злочина над цивилима, тврди да су га локалне власти општине Медвеђа, на југу централне Србије, позвале да дође у то место и додао да је спреман да посети и Прешево и Београд, ако би био позван и ако би његова посета имала протокол.