Прочитај ми чланак

СТАНИВУКОВИЋ: Бања Лука ће опет бити ћирилична

0

Новоизабрани градоначелник Бања Луке Драшко Станивуковић објавио је на друштвеној мрежи Фацебоок да ће Бања Лука "поново бити ћирилична".

„Бањалука ће опет бити ћирилична. Дрвени абецедни панел, као симбол моје велике жеље да у што већем броју сачувамо наше писмо, донирао сам данас предсједнику хуманитарне удруге “ Баштионик “ Предрагу Адамовићу. Као градоначелник донио сам још један Орден поводом наше ћирилице, а то је да од данас сви службени дигитални канали комуникације Града на друштвеним мрежама објаве пишу нашим писмом, што до сада није био случај“, написао је Станивуковић.

Казао је и да ће његово очување као градоначелника Бањалуке бити „цијела стратегија и смјерница коју ће дефинирати, а све у циљу очувања ћирилице и рада на важном пројекту, како би што више јавних установа или предузећа могло његовати писмо“.

„Ја ћу користити своје овласти као градоначелник Бање Луке да натписи поред имена јавних предузећа, као што је случај са Еко Топланом, који су сада на латиници, истакну ћириличну верзију“, рекао је.