Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Створити јединствен фронт за одбрану Косова и Метохије!

0

Апел Здраве Србије и њеног председника Милана Стаматовића свим српским родољубима и патриотама Србије да стану у јединствени фронт за одбрану јужне српске покрајине.

– Здрава Србија (ЗС) позива све политичке и друштвене снаге у земљи које се залажу за очување Косова и Метохије (КиМ) у саставу Србије и које одбијају било какву форму признања лажне државе Косово и прихватања “правно-обавезујућег споразума“ којим се омогућава улазак те квази творевине у Уједињене нације и друге међународне институције, на удружено деловање и саборност, у тренутку када је од историјског значаја за Србију да се створи јединствен фронт, чији је основни циљ одбрана територијалног суверенитета и интегритета наше државе – изјавио је Милан Стаматовић, председник Иницијативног одбора ЗС.

Први човек Здраве Србије је још додао да се појединачним иницијативама и апелима збуњује народ и ствара привид подељеног мишљења које је, заправо, готово подударно по питању статуса КиМ и наставка тзв. европских интеграција које су условљене одрицањем од 17 одсто територије Србије, односно потписивањем споразума са приштинским властима до краја 2019. године.


– Важно је да се све иницијативе, попут Народне инцијативе “Устани за Косово!“,  “Апела за одбрану Косова и Метохије“, “Радне групе за КиМ“, Апела патријарху Иринеју да се Српска православна црква изјасни о потписивању “правно-обавезујућег споразума“, али и позива свим патриотским и националним организацијама да искажу свој јасан став о најављеном споразуму са Приштином, до иницијативе за расписивање персоналног референдума о Косову и прекид било каквих преговара са ЕУ, САД, НАТО по питању КиМ, преточе у један јединствен национални програм, макар то био и „најмањи заједнички садржилац“ и да се, без обзира на све политичке разлике, створи чврст патриотски блок за одбрану КиМ – закључује Милан Стаматовић.