Прочитај ми чланак

Стаматовић: Србија се не мења из БГ; Шапић: Вучић јавно да поможе Србима у ЦГ

0

Заједно за Шумадију Верољуба Стевановића прикључила се данас Српском патриотском савезу (СПАС), а председник СПАС Александар Шапић изјавио је да се укрупњавање патриота наставља.

Шапић је на конференцији за новинаре рекао да се СПАС придружују људи од кредибилитета, који су радили на добробит својих суграђана, који воле своју улицу, град, општину и државу.

„То треба да буду тачке спајања. Ми не желимо да се скупљамо да бисмо прешли цензус“, истакао је Шапић.

Он је рекао да је Србији потребно јединство и да СПАС различитост не жели да тумачи као непријатељство, али да њихову пристојност нико не треба да гледа као слабост.

Упитан да ли им је власт спуштањем цензуса учинила услугу, он је указао да је три боље него пет, али да је већ рекао да мисли да то није добро и да је одлука о изласку на изборе донета много пре тога.

Шапић је навео да је за неку идеју степенастог цензуса.

„Овим добијају они који су између три и пет. Ја мислим да смо изнад пет, можда и знам да сам сам изнад пет“, рекао је Шапић и додао да не зна који је интерес власти за тај корак који им не користи.

Стевановић је рекао да је први пут у политичкој каријери у прилици да се лепо осећа зато што се људи окупљају јер су „за“ нешто.

Представник Здраве Србије Милан Стаматовић навео је да нису оптерећени републичким нивоом и да они могу да покажу да успешни људи постоје и ван Београда.

Он је рекао да СПАС треба да буде патриотска организација која неће бити оптерећена мандатима и функцијама, оценивши да је погрешна идеја већине у политици да Србију треба мењати од Београда.

Стаматовић је најавио да ће у недељу, 19. јануара Здрава Србија одржати оснивачку скупштину.

На питање о Црној Гори, Шапић је рекао да се надао да неће бити донет такав закон о слободи вероисповести и додао да је схватио да ће држава стати иза свог народа, као и да му се допала изјава Александра Вучића да ће Србија јавно подржавати свој народ у региону.

„Нећемо да угрожавамо ничији интегритет, већ помажемо свој народ. И надам се да ће то бити јасно у буџету за наредну годину“, истакао је Шапић.

Оценивши ту тему као „пипаву“, Шапић је указао да власт мора да буде обазрива да Србима не нанесе још већу штету у Црној Гори и изразио наду да ће се ситуација решити.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!