Стаматовић против изборног система: У назадној Србији и мечка може бити одборник

0

Милан Стаматовић је на скупштини поново изабран за председника Здраве Србије, за коју каже да је у одређеном смислу већ прилагођена неповољом изборном систему, чији смо ми сви жртве:

– Србија мора да се врати на већински изборни систем. Открићу вам једну тајну, ми у Чајетини смо на неки начин већ то урадили, тако што смо у свим изборним јединицама кандидовали људе који су јаки као личности и познати у својим срединама. Зато имамо већину у свим тим изборним јединицама, али она није апсолутна као што би била када би се примењивао већински изборни систем. То су људи које не можете заплашити или поткупити, које не можете да натерате да гласају за нешто што није у интересу њихове општине. Због тога смо за промену изборног система, како политичком сценом не би више доминирали људи који немају ни морала ни интегритета, а можда имају и криминалну прошлост. Србија због таквих људи назадује.

У пропорционалном изборном систему, сви се сакрију иза председника странке, па, што кажу наши Златиборци, можете да кандидујете и мечку и да она постане одборник, а да људи и не знају да су је изгласали. Због тога ће прва ствар коју ћемо урадити када дођемо на власт, да променимо изборни закон – закључује Стаматовић.

Изборној скупштини Здраве Србије присуствовао је велики број представника сродних и савезничких политичких организације: Александар Шапић, Милан Парошки, Верољуб Стевановић, Миладин Шеварлић и многи други, а подршку овој странци и писменим путем је упутио и Матија Бећковић.

– Ово је велики дан за унутрашњост Србије, јер је оволики број гостију изненадио чак и нас, видели сте и сами да је остало људи и испред сале – каже у изјави за Србин.инфо Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, преносећи личне утиске на крају Изборне скупштине Здраве Србије, која је на Богојављење одржана у елитном златиборском хотелу Торник. – Од око хиљаду и по званица, посебно нам је драго што су дошла српска удружења из свих крајева региона, па чак и из албанског града Скадра.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!