Прочитај ми чланак

Стаматовић: Права српска влада не гласа за санкције Русији и за амбасадора у ЗГ…

0

Влада у којој једна потпредседница и једна министарка гласају за увођење санкција Русији и која за српског амбасадора у Хрватској предлаже доказану НАТО лобисткињу, није српска већ антисрпска влада - изјавио је, поводом именовања нове српске амбасадорке у Загребу, председник Здраве Србије (ЗС) и један од лидера коалиције "Суверенисти" Милан Стаматовић.

– Када смо начули да је кандидат за амбасадора војнонеутралне Србије у Хрватској, држави која је, уз помоћ НАТО, протерала 300 хиљада Срба, председница београдског Центра за евроатлантске интеграције, помислили смо да је шала. Али, после овога, не би нас зачудило да се истинитом покаже и вест да ће нови амбасадор у Црној Гори бити један од двојице лидера овдашње антисрпске опозиције који се отворено залажу за независно Косово – рекао је Стаматовић, најављујући да ће, када уђу у парламент, „Суверенисти“ учинити све да Србију поново окрену ка пријатељима, тамо где су српски народ и целовита Србија добродошли, а то, доказано, није НАТО пакт.

Здрава Србија на предстојеће парламентарне изборе излази под редним бројем 10, као део Коалиције суверенисти, заједно са странком Доста је било и покретом Живим за Србију.