Прочитај ми чланак

Стаматовић: Победићемо Вучића у бар десетак општина, мењамо Србију из унутрашњости

0

Председник Здраве Србије Милан Стаматовић потписао је данас у Београду коалициони споразум са председником Боље Србије Драганом Јовановићем и председником покрета Заједно за Шумадију Верољубом Стевановићем и изјавио да „локалне изборе нема права да бојкотује“.

Здрава Србија, Боља Србија и покрет Заједно за Шумадију потписале коалициони споразум.

„Локалне изборе нећу моћи да бокотујем и немам право да бојкотујем. Немам право на пола пута да оставим своје грађане, који су ме бирали. То је неодговорно понашање једног политичара“, рекао је Стаматовић на конференцији за новинаре.
Он је истакао да је те три странке повезао заједнички програм, заједнички интерес да донесу неке промене, као што су то урадили у својим локалним самоуправама на нивоу целе Србије.

Како је Стаматовић навео, они желе да промене Србију на боље, из унутрашњости, а не као све друге политичке партије, које су регистроване у Београду и хоће да мењају Србију из Београда, што је „практично немогуће“.

„Програм је јасан, прецизан. Ради се о децентрализацији, заштити националних, патриотских интереса тако да од тога сигурно нећемо одустати. И све оно што је добро за наше грађане јесте добро сигурно и за целу Србију“, казао је.

Упитан да прокоментарише чињеницу да је некада био у Савезу за Србију (СзС), који сматра да се изборни услови нису довољно поправили и шта сада мисли о томе, Стаматовић је рекао да и даље сматра да се услови нису променили, осим козметичких промена РЕМ-а, што не значи да се можда до краја у изборним правилима неће нешто поправити.

Навео је да изборни услови нису били бољи ни претходног пута, али су они ипак успели да победе. Рекао је и да СзС није успео до краја у идеји бојкота избора.

– Са локала можемо да променимо и да освојимо десетак општина и градова и да Србију променимо из унутрашњости, а не из Београда. Позивам Београђане да нас подрже и да дођу код нас у општине да се одморе од миграната.

Ни пре нису били добри услови, па смо победили. Имали смо батинаше, притиске и успели смо да победимо Вучића и Српску напредну странку.

Једини сам од снивача СзС који се никада није појавио на медијима са националном фрекфенцијом ни на Н1, не могу да гостујем ни на режимским, ни на опозиционим, па ми кажите да ли сам Вучићев – поручио је Стаматовић.

Драган Јовановић је истакао да ће током кампање инсистирати да се реше проблеми аграра.

„Погледајте каква нам је ситуација с откупом воћа, погледајте какву имамо ситуацију са ценом, на пример, нафте за сељака, која је највећа не у окружењу већ на Балкану“, рекао је.

Потребни су, навео је, људи који морају да мењају однос Београда према унутрашњости Србије.

Изборни услови, по њему, никада нису били гори, али ако се они не изборе биће још гори.

Истакао је да су они, уз можда СПС на локалу и евентуално Александра Шапића на Новом Београду, једини у Србији који се могу супроставити „машинерији Српске напредне странке“.

На питање ко су људи који ће бити на њиховој изборној листи, Јовановић је рекао да су то угледни људи, директорке великих фирми у Београду, јавне личности, а један од њих је бивши капитен Црвене звезде Бошко Ђуровски.

– Циљ нам је да направимо најјачу регионалну странку у Србији. Вучићеви јуришници, а бивши жути, сада су највећи лопови. Зар неко очекује да им препустимо општине где за нас гласа више од 60 одсто људи – истакао је Јовановић.

Верољуб Стевановић је рекао да ниједног тренутка нису имали дилему да ли ће на изборе.

„Ми имамо своје идеје, сви знају шта смо урадили, иза нас су неки резултати. Једном ће у Србији доћи време да се резултати гледају, не само прича. Доста је било, дакле, приче“, навео је.