Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Из режима јуче стали на асфалт, а нама рекли – шта ће сељацима гондола

0

Свашта смо прошли за последњих десет година. Прескочили смо све препреке, нисмо падали и одустајали, зато што смо веровали у оно што радимо и гондолу смо завршили – каже Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, који ту локалну самоуправу предводи пети мандат.

Наводећи да „општинско руководство ради за своју државу и свој народ“ и да „због тога нико није могао да заустави тај пројекат, он је истакао да „камен темељац није без разлога постављен на Преображење пре пет година“ и да су „гондолу изградили Бог и народ“.

„Ова грађевина остаје, превазићи ће нас и обележиће једно време и људе. Веровали смо у то да ће се народ преобразити и да је Бог уредио да ће се гондола успоставити трасом од центра Златибора до врха Торника, да се народ вози, да види Златибор и Србију из једне друге перспективе, која није оптерећена личним и политичким интересима, него несебичним одрицањима“, поручио је Стаматовић.

„Овај пројекат су многи покушавали да зауставе, али нису успели, јер ветар не може да се ухвати“, казао је Стаматовић, алудирајући на мноштво проблема које је та опозициона општина, током реализације пројекта, имала са државним званичницима и страначким опонентима.

„Нема данас овде оних који су кочили овај пројекат и мислили да су јачи од нас, Бога и природе, само зато јер имају политичку моћ и новац. Ова грађевина остаје, превазићи ће нас и обележиће једно време и људе који су веровали у тај пројекат и били учесници његове реализације“, рекао је Стаматовић приликом пуштања гондоле у пробни рад на међустаници код Рибничког језера.

Он је испричао да су неки од представника министарства, за које је рекао да су „недавно стали на београдски асфалт“, уочи једне ТВ емисије у којој су учествовали заједно са представницима чајетинске општине, говорили „шта ће гондола тим сељацима“?

„То је тај однос који у нама пробуди златиборски инат и ми им узвраћамо да сељацима треба гондола. Сељаци ће се њоме возити, а возиће се и господа, јер нисмо ми гондолу правили само ради нас. То је однос неразумних људи, који мисле да им је све дозвољено само зато што имају политичку моћ и новац. Показали смо им да политика, моћ, новац и сила ништа не представљају, већ само Бог и народ“, поручио је Стаматовић и захвалио се свима који су веровали у тај пројекат, подржавали га и давали снагу, вољу и енергију представницима те локалне самоуправе и њеним грађанима да истрају у заврше пројекат.

„И сада имамо одређених саплитања. Данас је требало на жичари да буде свих 55 кабина како бисте имали комплетан доживљај. Нажалост, биће их само пет због некакве бирократије. Ипак, за месец дана имаћете комплетну слику о томе шта је једна мала локална самоуправа урадила за свој народ и своју државу, а заузврат ништа није тражила“, казао је Стаматовић на свечаности којој су, због поштовања противепидемијских мера, присуствовали новинари и малобројни гости.