Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ И ЗЛАТИБОРЦИ Београђанима шаљемо поруку – немојте спавати, пробудите се

0

Унутрашњост Србије се празни. Долазе Арапи који купују по задатку нашу прелепу и пребогату земљу док из унутрашњости земаља у пар већих градова неконтролисано пристижу економски мигранти, за медијску кућу „Центар”, током емисије „Дебата" у којој је гост био и председник општине Нови Београд, Александар Шапић, изјавио је председник општине Чајетина, Милан Стаматовић.

– Млади у у унутрашњости Србији данас немају перспективу, немају посао и будућност. Истовремено њихове породице хоће да школују своју децу али немају прихода и новаца за то, па продају јефтино своју земљу и шаљу их у веће градове, па имате опет српску сиротињу, као економске мигранте, која пуни Београд.

Стаматовић је додао да је за то крив владајући режим и да је тужно да народ то зло доживљава од самих својих Срба.

– Ја и моји сарадници упорно Београђанима шаљемо поруку: Немојте спавати, пробудите се. Није интерес Србије, Београда и Београђана да се прода ПКБ, да се земља тог комбината поклони странцима. Ја постављам питање – Ко ће хранити Београд? – сутра када ПКБ узму странци и деси се с њим као са Агракором у Хрватској.

Стаматовић је у емисији „Дебата“ приметио да држава Србија због нашег вазалног односа према Западу  принуђена да помаже хрватском Агрокору, који је пред банкратом, те да нашим парама покрива његове губитке да не би српски партнери и добављачи због те фирме и сами банкротирали.

– Ајде нека сада каже да сутра опет неће доћи неко, као страни инвеститор, ко има интерес да нанесе зло Србији: да ли су то фундеметалисти, Шиптари или Хрвати који имају претензије на наш простор, свеједно. Ми морамо да променимо тај однос, који се нама нон стоп преко режимских медија шаље преко порука Александра Вучића у стилу да ми лепо живимо, да ћемо боље да живимо када дођу Арапи или Кинези, када нам назовимо повећају приносе на српској земљи јер то тобоже то не зна сам српски сељак; и уместо тога да своје природне ресурсе, телекомуникације и воде задржимо у власништву државе Србије, да ми то не крчмимо на начин да то нудимо бесплатно страним инвеститорима већ да дајемо нашим људима, нашим држављанима који плаћају порез овој држави и да њима дајемо додатне стимулације. То је наш национални интерес: да сачувамо своје ресурсе и своје становништво, а то једино можемо да урадимо ако пробудимо и Београђане и унутрашњост Србије, закључио је на крају први човек Чајетине, Милан Стаматовић.

Шта је још током дебате са председником општине Новог Београда, Александром Шапићем. рекао Стаматовић погледајте у видео клипу изнад.