Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Дипломатски имунитет руским хуманитарцима јер је Русија спасила Србију

0

Изјава Милана Стаматовића, председника Иницијативног одбора Здравe Србијe (ЗС) у којој захтева да се руско-српском хуманитарном центру у Нишу додели дипломатски статус.

– Уместо што, супротно већинској вољи грађана, упорно флертује са НАТО и ЕУ који траже потпуно затварање Српско-руског хуманитарног центра у Нишу, а НАТО, паралелно, покушава да власништво над војним касарнама на територији Републике Српске, на силу укњижи на своје штићенике у БиХ, Србија већ до, 20. октобра, датума када је руска Црвена армија ослободила Београд од немачке окупације, мора да додели пун дипломатски имунитет руским хуманитарцима – затражио је председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић, управо на дан када је, пре 103 године, баш због подршке цара Николаја Другог Романова нападнутој Србији, Немачка објавила рат царској Русији.

Стаматовић подсећа да Русија није имала никаквог другог мотива да, иначе опхрвaна унутрашњим проблемима и сама неспремна за ратовање, уђе у Први светски рат, осим да, на молбу принца Александра Карађорђевића, као њена заштитница, помогне Србији, што је и учинила, наређујући општу мобилизацију руске војске само три дана након што је нашу отаџбину напала Аустроугарска!

– Бољшевици су тај рат искористили да изврше насилну промену друштвеног система, а Романови, од најмањег детета до самог цара, завршили су, под комунистичким куршумима, као свети мученици. С обзиром да су бољшевици убрзо потписали сепаратни мир са Немачком, може се рећи да су свети Романови и сама царска Русија положили себе на олтар спаса Србије и српског народа.

Зато никаква неприродна љубав за једно лето садашњег председника Србије према Ангели Меркел и Себастијану Курцу, а камоли некакво „удовољавање захтевима“ Беле куће и Пентагона који захтевају да окренемо леђа Русији, јер, да се не враћамо само на 1999, не заборавимо да су САД ушле у Први светски рат тек 6. априла 1917. године – не може и не сме да засени нашу вечну љубав и захвалност братском руском народу – поручио је Милан Стаматовић, подсећајући двојац Вучић – Дачић да ће свако одуговлачење са давањем имунитета руским хуманитарцима значити само једно: да је српски режим истовремено слагао и Владимира Владимировича Путина, али и српски народ и бираче којима је обећано да ће ово питање бити решено до краја мандата, увелико бивше, Вучићеве владе!