Прочитај ми чланак

Шта то ради СНС? „Систем није заказао“, а они туку бивше жене, даве децу, прете…

0

Док широм Србије трају протести против насиља, функционери и високо котирани чланови Српске напредне странке га неуморно спроводе. Туку своје бивше супруге, њихове очеве, даве децу, сексуално злостављају малишане у вртићима, нишане пиштољима, прете посланицима набијањем на ражањ…

Последњи случај насиља у којој главну улогу има неки функционер СНС, десио се у Неготину. Помоћник председника општине Неготин и бивши посланик Скупштине Србије Младен Бошковић претукао је бившег ташта, наочиглед своје бивше партнерке и њихове малолетне ћерке. У јавности је објављен узнемирујући видео снимак овог догађаја, на којем се види да се Младен Бошковић и његов отац физички обрачунавају са оцем Анђеле Николић (Младенове бивше партнерке). Сцена се десила након што је Бошковић у видно алкохолисаном стању дошао да врати дете мајци. На снимку се види да Младен и његов отац ударају Анђелиног оца на земљи, а потом и како несрећни човек добија два ударца ногом у главу.

У позадини се чује плач уплашеног детета, које моли мајку да иду кући.

Тим поводом, Анђела Николић је рекла:

“Моја ћерка, мој отац и ја доживели смо породично насиље 4. јуна када су Младен и његов отац физички напали мог оца, испред наше породичне куће где дете живи. Младенов отац, Зоран, је у покушају да удари мене, ударио дете песницом по лицу и расекао јој усну, због чега је од полиције добио забрану приласка“.

Подноси оставку и “тражи правду на суду”

Редакција Нове овим поводом је контактирала и Бошковићевог претпостављеног, председника општине Неготин Владимира Величковића, који каже да осуђује сваки вид насиља и да ће Бошковић поднети оставку.

“Младен Бошковић ће данас, најкасније сутра ујутру поднети оставку и тражити правду на суду. Кривци за ово што се десило су и с једне и с друге стране, ово нема везе с послом који Младен ради, али је оставка његов моралан чин и нешто што је нормално да се уради у оваквој ситуацији. Ово је једна велика породична трагедија, то је агонија која траје већ четири, пет година. Жао ми је највише тог малог детета, које је највећа жртва”, рекао је јуче Величковић.

На питање да ли је општина на било какав начин покушала да заштити ову девојчицу и њену мајку, каже да се они “нису мешали”.

“Те њихове размирице трају годинама, у све су укључени и Центар за социјални рад и Тужилаштво, тако да смо сматрали да ове надлежне службе треба да дођу до решења. Младенова бивша супруга нам се никад није обратила за помоћ, иако је ја познајем, био сам јој професор у гимназији. Неготин је мали, сви се овде знамо. Јесте долазио њен отац, али ту су две стране приче, нико неће да одступи и да се нађе решење”.

Ово није усамљени случај, већ је ко зна који по реду пример насиља у којем се спомиње име неког функционера владајуће странке.

Даве децу и прете ражњем

Недавно је слична ситуација забележена и у Батајници, када је истакнути члан СНС Милан Бојовић снимљен како руком држи дечака (14) око врата и одвлачи га у напуштену кућу, из које одјекују његови позиви за помоћ. Спасили су га другови који су све снимали мобилним телефоном.

Фото: Facebook

Бојовић је, иначе, специјални саветник генералног директора у предузећу Југоимпорт СДПР, а налази се и на челу Управног одбора Националне службе за запошљавање.

Бивши посланик СНС Јанко Лангура испред Скупштине Србије је претио шефу Зелено-левог посланичког клуба Радомиру Лазовићу. Постоји снимак и овог догађаја, који је такође објављен у јавности.

Фото: Printscreen

 

“Човек ми је прво претио претио Твитера, говорио је да ће ме на Видовдан неки ловци убити и да ће ме набити на ражањ, да би се онда појавио испред Скупштине и напао ме. Није то случајни сусрет два неистомишљеника који се отргао контроли, већ је тај човек претио, планирао, припремио неке реквизите и дошао да ме нападне испред Скупштине”, рекао је овим поводом Лазовић.

Питање за Гашића на које нема одговора

Посланик и потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је на седници Скупштине Србије да је бивши рукометаш и члан СНС, Владимир Мандић, претио пиштољем једном мушкарцу на Новом Београду. Он је рекао и да министар полиције Братислав Гашић одбија да одговори о инциденту.

„Питао сам га за бившег рукометаша Мандића два или три пута. Дакле, Нови Београд, око 23.05 сата, три НН лица су ушла у зграду и лупала на врата Окука Луке, који је кроз шпијунку на вратима видео и препознао лице Мандић Владимира, који је репетирао и уперио га ка вратима, након чега су се сва три лица удаљила џипом, а поилицијски службеници увидом у видео надзор препознали су Мандић Владимира који је код себе имао пиштољ“, описао је Алексић.

Сексуално насиље над више од 30 малишана

Најмонструознији случај насиља забележен је недавно у Оџацима. Откривен је 5. маја када је ухапшен педагошки асистент Игор О. (26) из Богојева због сумње да је извршио недозвољено дело полне радње над децом узраста од три и четири године у државном вртићу у Оџацима.

Фото: Друштвене мреже

 

Број деце која су дуже време била изложена злостављању од стране осумњиченог Игора О. из дана у дан расте, а за свако дете биће поднета посебна кривична пријава. За сад је поднето више од 30 кривичних пријава против злостављача. Иначе, он је члан СНС и био је на њиховој изборној листи 2020. године.

Директор Телекома витла столицом и пљује кошаркаше Партизана

На недавно одржаној утакмице између КК Црвена звезда и КК Партизан, одиграној у хали Пионир, посебну пажњу привукао је члан Српске напредне странке и директор задужен за људске ресурсе у државном Телекому, Драшко Марковић. На поменутој утакмици, Марковић је витлао столицом и пљувао играче Партизана након чега је Више јавно тужилаштво у Београду наложило полицији да против њега поднесе кривичну пријаву због насилничког понашања.

Фото: Screenshot Twitter

 

Марковић је изградио репутацију човека који се не либи да нападне жене (тој репутацији је додао и пљување кошаркаша и витлање столицом). У августу 2020. године, Марковић је насрнуо на Маринику Тепић, потпредседницу Странке слободе и правде, те јој је приликом конференције за новинаре одузео микрофон и онемогућио наставак излагања.