Прочитај ми чланак

Шта све имају Вучићеви политичари са КиМ: Тродупле плате, станови и лимузине…

0

Судећи према званичним подацима (само оно што је на њихово име) о платама и имовини политичара СНС Српске листе са Косова и Метохије, за њих "нема зиме", а незванично имају још много више. Ако заиста одустану од плате из буџета лажне државе Косово, њихови "буђелари" ће и даље бити препуни јер имају плате и из буџета Србије. ПИО фондови, јавна предузећа, катедре на факултетима... су и у наредном периоду резервисана за Вучићеве кадрове који месечно зарађују више хиљада евра, имају бројне привилегије и то мимо велике приватне имовине коју поседују.

Годинама парарлелно зарађују највиши функционери Српске листе, који су се на верност зарекли и Вучићу и Куртију (писмено јер је то услов за рад у државној служби тзв. Косова).

Нико од ових буџеташа не ради само на једном радном месту, а плате у просеку не иду испод хиљаду и по до две хиљаде евра на месечном нивоу.

Шта је на њихово име – званично

Горан Ракић има 3 стана и неколико плата

Председник Српске листе и бивши министар у Хoтијевој и Куртијевој влади Горан Ракић, месечно приходује око 2.000 евра, званично.

До сада, Ракић је добијао више од 135.000 динара као плату за министарски рад, што више неће примати јер је одлучио да више не учествује у раду тзв. косовских институција.

Поред тога, према подацима на сајту Агенције за спречавање корупције наводи се да је Ракић директор ЈКП „Стандард“ у Косовској Митровици, где месечно прима 64.511 динара. На овој функцији је од 2017 . године.

Додатно, председник Српске листе ради као асистент у Високој економској школи у Пећи, где зарађује 27.977 динара. Иако је дужан да објави податке о својој имовини, покретној и непокретној, Ракић то није доставио српској Агенцији за спречавање корупције, али јесте тзв. косовској.

У том извештају Ракић је пријавио да поседује три стана (58,75,38 квадрата) и плац од 9,5 ари. Што се тиче покретне имовине, Ракић поседује аутомобил вредан 10.000 евра, али и 50.000 евра у финансијској институцији „Д.Р.“ у Београду.

Игор Симић – посланик, ради у ПИО фонду и предаје студентима

Донедавно посланик у Скупштини Косова Игор Симић примао је као посланик плату у износу од 212.000 динара. Поред ове функције, Симић је директор Службе дирекције у Приштини у оквиру ПИО фонда.

Од 2020. године је на овом положају, где приходује месечно 160.000 динара. Попут Ракића, ради на Економском факултету где као асистент зарађује месечно 112.000 динара.

Иако више није на функцији председника надзорног одбора у ЈП „Мрежа мост“, Симић је од 2015-2020. сваког месеца примао 43.701 динар на име апанаже.

Зоран Тодић, бивши градоначелник Лепосавића поседује огромну имовину

Тодић, који је сада већ бивши председник општине Лепосавић добијао је из буџета Косова око 137.000 динара на месечном нивоу. Поред тога, према подацима које је изнео РСЕ, Тодић у оквиру српског система као председник Привременог општинског органа Лепосавић добија 120.000 динара.

Имовина, коју је пријавио косовским институцијама није занемарљива. Тодић је власник плаца од 498 квадрата, за који је 2011. издвојио 12.500 евра. Додатно, поседује кућу од 250 квадрата чија је вредност 74.000 евра.

Тодић је и власник аутомобила марке „Голф“, који је 2021. купио за 9.500 евра.

Ово је само на његово име…

Градоначелник северног дела Косовске Митровице Милан Радојевић

До оставке на месту председника општине Северна Митровица, Радојевић је сваког месеца на овој функцији приходовао 141.600 динара.

Додатно, у оквиру система под ингеренцијом Србије, као директор ПИО фонда у Северној Митровици добија 120.000 динара.

Радојевић је пријавио стан од 60 квадрата у вредности од 31.000 евра, који је у власништву његових родитеља.

Бивши први човек Звечана има два стана

Бивши градоначелник општине Звечан Драгиша Миловић зарађивао је више од 130.000 динара уз буџета Косова због тога што је био на челу ове општине.

Додатно, он је заменик директора КБЦ где зарађује више од 165.000 динара. Поред тога, он има два стана – од 126 и 80 квадрата, коју укупно вреде више од 90.000 евра.