Прочитај ми чланак

Шта се спрема? У исто време у САД Дачић, Порфирије и Мојсиловић, али без Вучића!

0

Србију чека бурна година. Да ово није држава, већ колонија, најбоље показује податак да се тренутно у Америци налазе министар спољних послова Ивица Дачић, патријарх СПЦ Порфирије и начелник генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић. Сви су ту, само Вучића нема. Шта (нам) се спрема?

„Русофил“ Дачић поново је био гост на Молитвеном доручку и то у никад горем друштву – са Марком Ђурићем, Вуком и Даницом Драшковићем… Он је, ваљда у своје име, поручио да Србија хоће стратешко партнерство са Вашингтоном и да је без Америке немогуће решење за Косово.

Политички аналитичар Драгољуб Анђелковић изнео је предвиђање по којем ће Ивица Дачић имати кључну улогу у рушењу Александра Вучића, али и у гушењу руског утицаја у Србији.

– Дачић је био окренут Русији и зато је постигао солидан резултат (на изборима). Е, сада се одједном окреће, зашто се окреће? Вероватно му је Вучић наредио да демонстрира ту врсту новог курса, да почне да мења проруски курс у антируски курс – рекао је Анђелковић.

– Његови западни партнери вероватно су му исто рекли: Гледај, вратио си се на место министра спољних послова, сад има да радиш оно што ти кажемо. Први корак је да покидаш своје везе са Русијом – нагласио је Анђелковић и наставио:

– И то је вероватно припрема за отмицу НИС-а (Нафтне индустрије Србије). Ове године ће вероватно да крене удар на НИС и руске гасне интересе, а СПС, који је доживљаван дуго као партнер Москве у тој сфери, одједном ће да се окрене против Руса, као и СНС – предвиђа Анђелковић.

А онда је изрекао нешто у чему је очигледно имао намеру да поентира.

– То је та игра и Дачић је на све спреман. Дачић је опасан политичар. Ја, да сам на Вучићевом месту, запитао бих се шта ће бити сутра. Јер, већ се прича у неким западним круговима да они виде Дачића као новог председника Србије. Јер, Вучић је непредвидив, он је спреман да служи због својих интереса а спреман је и да повуче и неке потезе, релативно опасне – да би што дуже трајао – рекао је Анђелковић.

– Дачић је потпуно кротак и потпуни слуга. Тако да, када њему нареде са Запада да се окрене против Вучића, он ће се и против Вучића окренути – као што су се многи у Црној Гори који су до јуче служили Милу Ђукановићу, сада окренули против њега јер га је Запад отписао – закључио је Анђелковић.

Такође, професор и народни посланик Владета Јанковић рекао је, говорећи о седници Скупштине о КиМ, да је његов утисак да су „у целој тој гужви, надвикивању, устајању, социјалисти били упадљиво тихи“. „Нису пљескали, нису устали кад је Вучић био поздрављен, они су седели, били тихи и све време су били најдискретнији, мени то нешто говори“, рекао је он.

– Да се не залећем, али мислим да постоји извесно колебање у том владајућем табору, око плана, сасвим сигурно, око тога се све окреће – рекао је проф. Јанковић.

У исто време у САД бораве и патријарх Порфирије, али и начелник генералштаба Војске Србије током које ће имати више сусрета са високим званичницима Националне гарде Охаја, цивилних власти ове америчке савезне државе и Министарства одбране САД.

Ово није нимало случајно, али се поставља питање да ли домаћа дубока удба-држава планира да се ослободи уцењеног терета званог Александар Вучић или заправо у своје и његово име долазе по коначне инструкције за растакање Србије?

Подсетимо, руски „Аргумент“ је ових дана објавио да су представници ЕУ на Светском економском форуму у Давосу Вучићу претили компромитујућим доказима. Толико га је уплашио овај – лични – ултиматум, а никако ултиматум српском народу о економској изолацији, пише „Аргумент“.

Није немогућ сценарио да се у наредном периоду у јавности појаве нове афере и нови компромитујући снимци у којима су главни актери Вучић и људи блиски њему. С друге стране, и Вучић има чиме да уцењује Дачића и све оне који би да га „пусте низ воду“.

По мишљењу лидера Двери Бошка Обрадовића, боравак Мојсиловића у САД је уско повезано са намером Вучићевог режима да спроведе немачко-француски споразум о КиМ.

– Министар спољних послова јуче, начелник Генералштаба ВС данас на истом месту – у Вашингтону, „где ће се састати са високим политичким и војним званичницима САД“. Тешко да није повезано са убрзањем потписивања француско-немачког споразума о КиМ – констатује Обрадовић.

И бивши народни посланик Срђан Ного сматра да је истовремени боравак у САД Дачића, патријарха и начелника генералштаба повезан са издајом коју заједно са Вучићем треба довршити.

– Све су их привели. Газда мора да им објасни шта морају да ураде, или зна се шта их чека – објашњава Ного.

Шта год да је циљ и план западних глобалиста и њихових слуга овде у Београду, ништа се од тога неће остварити уколико им то не дозволимо ми – народ Србије. За 15. фебруар, на Сретење, заказан је велики митинг Срба са КиМ и Народних патрола испред Председништва, а само што жешћи отпор ће спречити домаће квислинге да потпишу пријем тзв. Косова у међународне организације.