Прочитај ми чланак

Шта повезује Вулина, Кокезу и ЈКП Паркинг сервис

0

"Da li JP Parking servis služi za ispumpavanje para, ili za pružanje usluga Beograđanima?", glavno je pitanje koje danas postavlja Stranka slobode i pravde.

“Организована група која се терети за кривична дела прања новца и утаје пореза, а све те своје послове обављала је под плаштом фирме за обезбеђење, обезбеђује возила Београђана. Паркинг сервис из године у годину, ангажује фирму ВИП Сецуритy, чији је власник један од осумњичењих”, наводе из Странке слободе и правде.

Интересантно је, каже Мила Поповић из ССП, да је фирма ВИП сецуритy, фирма која се једина увек јавља на тендер, и да је Паркинг сервис за њихове услуге у последње три године платио чак 1.000.000 евра.

Никола Сукњаић из Странке слободе и правде Раковица, такође наводи да Паркинг сервис увек ангажује и једну фирму блиску министру Вулину.

“Поред тога, Паркинг сервис увек ангажује фирме блиске њима за разне послове. Па тако рецимо, видео надзор им увек ради фирма ДБС Консел Сецуритy, коју медији повезују са министром Вулином, и само преко те фирме, испумпано је, из овог јавног предузећа, ове године, преко 300.000 евра”, рекао је он.

Са друге стране, наводи Сукњаић, све послове ИТ одржавања, увек им ради фирма Проинтер, коју медији повезују са Славишом Кокезом.

“Уместо да новац Београђана уложе у обезбеђивање нових паркинг места и уложе у одржавање већ постојећих и изградњу нових гаража, Паркинг сервис тај новац даје осумњиченим лицима за кривична дела, као и фирмама повезаним са влашћу. Када сменимо ову бахату, корумпирану и неспособну власт, ми ћемо ставити јавна комунална предузећа у службу Београђана”, каже председница београдског одбора ССП Мила Поповић.

“Да ли ЈП Паркинг сервис служи за испумпавање пара, или за пружање услуга Београђанима?”, главно је питање које данас поставља ССП.