Прочитај ми чланак

Шта повезује пословног сарадника Малог и Брнабић са продајом Вечерњих Новости

0

Контроверзни београдски адвокат Игор Исаиловић, не само да је пријатељ и сарадник министра Синише Малог и премијерке Ане Брнабић, већ је неко ко је учествовао у приватизацији компаније Вечерње новости. Његово име се нашло и у Пандориним папирима који показују да је посредством офшор компаније на Британским Девичанским Острвима био власник тајног рачуна.

Блиску сарадњу са адвокатом Игором Исаиловићем министар финансија и премијерка српске владе нису крили. Пријатељство и посао – тако би се у две речи могао описати тај однос.

Како је писао истраживачки портал КРИК, он је уско сарађивао са министром Синишом Малим, а имао је и заједничку фирму са премијерком Србије Аном Брнабић.

Овај адвокат је, како је писао КРИК, пре више од деценије водио послове офшор компанија иза којих су тајно стајали Синиша Мали и његова супруга.

Таква је била компанија „Busy Financial Corp“ са Британских Девичанских Острва коју је породица Мали основала како би преко ње купила кола и избегла да плати порез.

Када је постао градоначелник, Мали је Исаиловића овластио да води његову кључну консултанску фирму „Oli consulting“.

Занимљив податак је да се Исаиловић за оснивање своје офшор фирме „New Moments Consulting“ обратио агенцији „Trident Trust“. Реч је, како наводи КРИК, о истој оној коју је Мали ангажовао да му оснује фирме преко којих је купио апартмане у Бугарској.

Како су купљене Новости?

Исаиловић је учествовао и у куповини Вечерњих новости.

Како је открио портал Раскрикавање, управо он је регистровао компанију која је извршила куповину.

Новости су купљене за 2,5 милиона евра. У званичним папирима је као власник фирме „Медиа 026“ наведен бизнисмен Бобан Рајић из Смедерева.

За њега је јавност први пут тада и чула. Рајић је, према подацима пословног регистра, власник неколико предузећа: „Рајић инвест“, „Медиа 026“ и „RCBGD“, а такође је и директор компаније „Цока“ чији је био и власник до септембра 2019.

У заједником послу са премијерком

Исаиловић је у јулу 2015, у Србији основао фирму „Energy & Innovation“ заједно са премијерком Брнабић. Није познато које је тачно послове имала ова фирма која је била регистрована за инжењерске делатности.

Слобин Вучелић главни уредник

Чим је приватизована ова медијска кућа, одмах су довели на њено чело „провереног“ у свим режимима кадра, без обзира што га је претходно Вучић већ поставио на чело Партизана.