Прочитај ми чланак

Шта нам говори ова фотографија Александра Вучића с прославе матуре

0

Током петог протеста "Србија против насиља" на улицама Београда окупило се више десетина хиљада грађана, док је за то време председник Србије био на прослави годишњице матуре. Иако су грађани испред Председништва звиждали и остављали поруке Вучићу, он је славио матуру и гледао у мобилни телефон. Док су други уживали у прослави, Вучић је на телефону можда баш гледао кадрове са суботњег протеста.

Кад се завршио пети по реду протест Србија против насиља, Вучић се огласио на Инстаграму и поручио да је био на свом радном месту. Дакле, хтео је да каже да док су грађани шетали, он је баш ту био, испред њих.

Међутим, на Твитеру се појавила његова фотографија с прославе, а затим и сведочење једне од слављеница која је рекла да је видела председника у ресторану на Земунском кеју где је славље уприличено.

„22.30 је овде у Председништву Србије и оно што је за мене важно да кажем људима у Србији је да је време да се ујединимо у покушају да наша земља иде напред. У покушају да подигнемо стопу раста, да спустимо заустављену инфлацију испод 8 одсто, да побољшамо животни стандард наших људи“, написао је Вучић између осталог на Твитеру.

У 22.30 председник је вероватно био у згради Председништва, али у време самог протеста очигледно није.

Судећи према фотографијама које су се појавиле на друштвеним мрежама, Вучић је у то време био на прослави годишњице матуре његове генерације Земунске гимназије.пр

Тада је и настала једна фотографија на којој се види Вучић како ужива у друштву својих другарица из средње школе, али и гледа мобилни телефон. Шта је тачно гледао нећемо сазнати, али не треба заборавити да је у исто време био протест „Србија против насиља“.

Подсетимо, на петом протесту „Србија против насиља“ грађани су јуче направили прстен око зграде Председништва, где су Александру Вучићу оставили своје поруке. Поред оне „српско пролеће се зауставити не може“, грађани су на Андрићевом венцу оставили и следеће поруке:

„У сусрет слободи“, „Јачи од насиља“, „Вучићу одлази“, „Избачен си, напусти Андрицев венац“, „Има нас још“, „Вучићу вејдеру“, „АВетињо одлази“, „Опљачкани хијена пензионер“, „Ти мораш да идеш“, „Мање вина мање вина…“.