Прочитај ми чланак

Шта кажете грађанисти? Кристофер Хил: Јасно је да Србија напредује у добром смеру

0

Нови амбасадор САД у Београду Кристофер Хил изјавио је данас на састанку са премијерком Аном Брнабић да је "јасно да Србија напредује у добром смеру", саопштила је Влада.

Хил и Брнабић су се сложили да ће заједно радити на очувању мира и јачању стабилности на Западном Балкану, „имајући у виду да је то услов свих услова за напредак и Србије и целог Западног Балкана“, наводи се у саопштењу.

Чим амерички амбасадор хвали Вучићев режим, у сутуацији када су САД и Русија на супротним странама, јасно је колико је Србија близу да санкционише братску православну Русију која нам чува Косово и Метохију.

Када је реч о ситуацији између Београда и Приштине, Брнабић и Хил су сагласни да је дијалог „једини и најбољи пут до нормализације односа две стране“, пише у саопштењу.

Брнабић је, како се наводи, рекла да је Србија посвећена дијалогу са Приштином и окренута будућности и изразила наду да ће током Хиловог мандата „добри односи Србије и САД бити додатно унапређени“.

Она је казала да су САД „изузетно важан“ партнер Србије, да америчке фирме запошљавају велики број српских грађана и да раде на неким капиталним пројектима, попут Моравског коридора, додаје се.