Прочитај ми чланак

Шта је Вучић отворио пре 2 дана код Појата?! На наплатној рампи стоји 500 возила

0

Пре два дана, председник Србије Александар Вучич отворио је деоницу пута на делу Моравског коридора од Појата до Макрешана, који ће повезати Расински, Рашки и Моравички округ. Међутим, како за Нова.рс тврди политичар и члан Странке слободе и правде Иван Мандић, који је јуче заједно с још 500 аутомобила остао "заглављен" код наплатне рампе у месту Појате, овим инфраструктурним потезом је Појате одсечено с мапе света, као и излаз на аутопут, а само због тога да би се саобраћај обављао преко коридора, иако је километарски дуже.

Мандић је заједно са породицом кренуо на одмор на Голубачку тврђаву, а како каже за Нова.рс, већ на самом почетку се претворио у пакао.

„У недељу смо кренули на Голубачку тврђаву. Када смо стигли до наплатне рампе Појате, били смо затечени јер је та рампа за коју знам да постоји откад сам се родио, значи четрдесет година, а сигурно и више, одсечена бетонским зидовима из правца Ћићевац-Појате. Тако да се нас око 500 аутомобила одједном нашло у слепој улици“, објашњава наш саговорник.

Како даље објашњава, пошто је наплатна рампа ограђена, сад мора да се кружи пет километара да би се стигло до ње, а за шта је претходно требало да се прође 500 метара. Такође, ни пумпа више нема функцију.

„Људи су свраћали на ту пумпу и сипали гориво, она и сада ради, али нема никакву употребу јер то је слепа улица. То је тај део Појате који је цео одсечен. Сад је то само могућност да се оде старим путем за Параћин. А за аутопут, дакле, мора да се скрене код Ћићевца, да се крене према Варварину и онда на пола пута је искључење за коридор“.

Додаје да нико од путника није видео знак обавештења који је постављен у центру Ћићевца на семафору.

„То се онако скромно види у центру Ћићевца на том једном семафору који показује да је аутопут лево, да се скреће према Варварину, међутим, то се нити види, нити ико зна, нити је неко уочио, нити су неке информације дате о томе“.

Мандић истиче да је свесно направљен такав сценарио да сад свако ко жели да изађе на аутопут, а долази из правца Крушевца, мора да кружи око 6-7 километара да би дошао на исту наплатну рампу на коју се стизало за 500 метара од Ћићевца.

„Улица из Ћићевца до наплатне рампе у Појатама је у дужини од око километар и по. Не излази се директно на аутопут, него су уместо тога они приморали све путнике да изађу на Моравски коридор да би дошли до исте наплатне рампе која је од Појата сада ограђена бетонским стубовима, али само 5 километара дуже преко коридора“.

Како објашњава Мандић, људи који живе у првој кући испред рампе у Појатама, не могу да стигну на рампу за 20 метара као што су и стизали, него морају да иду пет километара даље.

„Не знам зашто су то урадили, никакве логике нема. Тај зид који је постављен је висине метар и по, физички су оградили рампу, направили су затворен простор, никакво обавештење за путнике није било“, истиче Мандић.

Додаје и да му није јасно зашто је уопште отворен незавршен коридор јер како је уочио, четири траке које су управо отворене, уопште нису завршене, а између трака и даље стоје пластични наранџасти чуњеви који деле траке.

Иначе, испод Мандићевог твита о овом незадовољству приликом путовања, ређали су се коментари како овако нешто може да буде само у Србији.

„То је тако кад се гради брзо и нестручно. Важно је било само изградити траке пута. О прикључним саобраћајницама људи се нису бавили. То су страначки кадрови. Где је укључење у Кошевима?“, само су неки од коментара огорчених путника.