Прочитај ми чланак

ШТА ЈЕ ВЕСИЋ ПИСАО МЕКАЛИСТЕРУ: Упоредио је Ђиласа с Адолфом Хитлером

0

Нећу претерати ако кажем да је овај Ђиласов метод напада на станове и породице политичких неистомишљеника у политичкој историји примењиван само од стране националсоцијалиста Адолфа Хитлера и мађарске фашистичке партије ЈОБИК

Горан Весић, заменик градоначелника Београда, обавестио је јавност да је писао председавајућем Спољнополитичког одбора Европског парламента Дејвиду Мекалистеру, те објаснио о чему се у том писму ради.

YouTube

Ево о чему је Весић обавестио Мекалистера:

Дозволите да Вам укажем на низ забрињавајућих чињеница и поступака представника тзв. „уједињене“ опозиције која сама себе назива ”Савез за Србију” предвођене милионером Драганом Ђиласом, чији су поступци кулминирали организованим доласком његових присталица испред стамбене зграде у којој живим са транспарентима „Ти си следећи“ и „Весићу завршићеш два метра под земљом“ који представљају директну претњу мени и мојој породици.

Под изговором да се боре за промену изборних услова и изборног процеса, који су управо они сами креирали када су били на власти и који до данас нису промењени, са циљем да се по сваку цену врате на власт без избора, очигледно водећи се макијавелистичком тезом да циљ оправдава средство, свакодневно чине јавне поступке који су недопустиви и за нас, као демократску државу, неприхватљиви, а који се темеље на нападима на политичке неистомишљенике, говору мржње и позиву на линч. Нећу претерати ако кажем да је овај Ђиласов метод напада на станове и породице политичких неистомишљеника у политичкој историји примењиван само од стране националсоцијалиста Адолфа Хитлера и мађарске фашистичке партије ЈОБИК. То не чуди ако се зна да у политичкој коалицији Драгана Ђиласа важну улогу играју фашистичка странка Двери чији лидер отворено глорификују српске сараднике нациста из Другог светског рата што је незамисливо у данашњој демократској Европи која је саграђена на темељима антифашизма.

Постоји најмање шеснаест случајева директних претњи Александру Вучићу, Маји Гојковић, Ани Брнабић, Биљани Поповић Ивковић као и другим функционерима, одборницима или присталицама Српске напредне странке и њиховим породицама и навео методе којима Ђиласове присталице прете од позива ”на силовање, претњи вешањем и стрељањем до физичких напада”.

Насилничко понашање Ђиласових присталица угрожава демократске процесе у Србији јер милионер Драган Ђилас заједно са својим пословним партнером и медијским магнатом Драганом Шолаком не бира начин да преузме власт у Србији. У било којој земљи Европске уније оваква концентрација капитала и медија у рукама ”политичара” као што су Ђилас и Шолак била би санкционисана по закону јер је недопустива и сматра се угрожавањем демократије”.

Како то изгледа у пракси довољно је да вам наведем кроз пример објављивања аудио записа у коме се чује како Драган Ђилас пре десетак година, када је био државни функционер, вређа и прети отказом полицајцу који га је зауставио због саобраћајног прекршаја који је починио. У било којој земљи Европске уније политичар за кога би се појавио доказ да се овако понашао према полицајцу био би заувек уклоњен из јавног живота. Ђилас никада није демантовао да је снимак оргиналан. Ипак, директно и индиректно сви уредници који су објавили овај снимак добили од њега претњу да ће им се осветити или да то неће да им заборави. Верујем да би већина тих уредника била спремна да то посведочи у разговору са вама или посланицима Европског парламента ако би били питани.

Тако опозициони лидер Ђилас види медије у Србији односно да не смеју да објаве и нешто што се заиста догодило и што сам није ни демантовао да се догодило.