Прочитај ми чланак

ШТА ГЛУМИШ, ЂУБРЕ ЈЕДНО Како је пропали голман постао СНС бот и ПОСЛАНИК!

0

Сасвим је јасна логика многих пропалих талената у сваком послу - ако ти не иде у професији, учлани се у СНС и решио си проблеме, а ако ти се мало посрећи, можда будеш и посланик. То важи и за пропале фудбалске голмане који су витештво међу стативама заменили кукавичлуком и страначким ботовањем. Један од њих је Јанко Лангура, који је као 155. на листи СНС постао народни посланик у парламенту.

Бивши голман рођен је 1994. године у Прибоју, а последњи професионални ангажман је имао у јулу прошле године, у Металцу из Горњег Милановца.

У међувремену био је члан Рудара, Лознице, Мачве, Динама из Врања, Такова, а након неуспеле епизоде у Металцу, решио је да копачке и рукавице остави на таван и да промени професију у којој би знатно више профитирао.

 

Почео је да се бави политиком и то не у маниру часних политичара којима је заиста стало да нешто промене у овој држави и поведу земљу у правом смеру, већ оним споредним путем као активиста, односно такозвани бот Српске напредне странке.

 

А ту бар знање и част никако не спадају међу примарне карактеристике таквих особа, већ енормно полтронство према лидеру, жестоко учешће у кампањи које превазилази границе безобразлука и бесомучно нападање неистомишљеника.

Лангура се „прославио“ у октобру прошле године када се вербално сукобио са лидером Двери Бошком Обрадовићем, уносивши му се у фацу.

– Шта глумиш ти овде? Шта си ти, глумиш неку силу? Ђубре једно – говорио је по задатку Јанко Лагура Обрадовићу, који је лепио налепнице „бојкот“ на згради Скупштине општине Горњег Милановца.

Током кампање је био веома активан као заговорник политике СНС и Александра Вучића, говорећи о просечној заради од 900 евра и пензији од „400 и више“.

Судећи по фотографијама са друштвених мрежа, Лангура је почетком јула са активистима и СНС батинашима учествовао у протесту против Александра Вучића, а њихов задатак је очигледно било дириговано изазивање нереда који би се приписали грађанима незадовољним режимом.

Такође је често виђен у емисијама на телевизијама са националном фреквенцијом у којима је гостовао Вучић.

Све ове активности и залагања квалификовале су бившег голмана да поред „маминих синова и ћерки“, бивших новинара, пропалих водитеља и старлета, постане један од посланика листе „Александар Вучић – За нашу децу“.

Нови изазови га чекају, а уколико буде одан и „вредан“ као што је био уочи избора и непосредно након тога, нема сумње да га чека „светла будућност“ и у посланичкој клупи.