Прочитај ми чланак

ССП: Упозоравамо Вучића да насиље неће угушити протесте…

0

Странка слободе и правде (ССП) навела је данашњем саопштењу да упозорава председника Српске напредне странке Александра Вучића да му "неће проћи уколико мисли да ће мирне градјанске протесте угушити подстрекивањем на насиље", да "Србије може да се одбрани", а да ће "сви одговорни за сваку крваву кошуљу и сваку разбијену главу одговарати".

„Странка слободе и правде одговорно тврди да је главни инспиратор насиља над људима широм Србије Александар Вучић, те да премлаћивање Багарића, као и двојице студената само дан раније такодје у новосадском Универзитетском кампусу, осликава сав кукавичлук њега лично и његовог режима јер су пребијени нападнути из заседе, с ледја, штанглом и ‘боксером'“, наводи се у саопштењу.

Та станка упутила је захтев да надлежни органи хитно идентификују и процесуирају нападаче.

Један од организатора протеста „Један од пет милиона“ у Новом Саду, студент Филозофског факултета и активиста Демократске странке Дејан Багарић, нападнут је у суботу увече у Универзитетском кампусу и тешко претучен, саопштили су организатори протеста.

Багарића су напали њему непознати људи, недалеко од студентског ресторана, оборили га на асфалт и задали му више удараца, непосредно после завршетка синоћњег протеста у Новом Саду.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!