Прочитај ми чланак

ССП: Полицајац снима наше обраћање медијима, уместо да истражи ко је напао грађане

0

Марко Бастаћ, председник општине Стари град и потпредседник Странке слободе и правде, одржао је данас конференцију за медије испред Скупштине града, поводом јучерашњих напада на грађане након завршетка промоције књиге о Београду Горана Весића, а његово излагање све време је снимао полицајац у цивилу, док је иза леђа крио моторолу.

Тим поводом, Странка слободе и правде издала је саопштење у којем не крије огорчење овим покушајем замене теза, што потврђују и у свом отвореном писму јавности.

– Уместо да се баве утврђивањем идентитета лица која су јуче испред галерије Прогрес напала грађане, полиција снима конференцију за медије коју је испред Старог двора данас одржао председник београдског одбора Странке слободе и правде – Марко Бастаћ. За почетак оперативног рада могу да посете једно од лица чији идентитет је неспоран, а који је предводио групу батинаша бившег кик-боксера а садашњег в.д. директора Београдских електрана Радета Басту – наводи се у саопштењу ССП.

Даље се наводи да је ово је доказ како се злоупотребљавају припадници полиције и како се врши притисак на све људе који се усуде да јавно искажу неслагање са овим нестручним, бахатим и корумпираним режимом.

– Питамо Небојшу Стефановића по чијем налогу и зашто полиција снима конференције за медије опозиционих политичких актера и шта раде са тим снимцима. Такође питамо да ли су они главни дистрибутери фото и видео материјала које у својим гебелсовским кампањама користе парадржавни таблоиди и ко је одговоран за ту злоупотребу – наводи се у саопштењу.

Подсетимо, камера је забележила мушкарца у белој кошољи, који стоји иза свих камера и телефоном снима конференцију за штампу Марка Бастаћа, док му у је у другој руци моторола, сакривена иза леђа.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!