Прочитај ми чланак

СРС спалили заставу ЕУ код Председништва

0

2(Вести онлајн)
Неколико десетина присталица Српске радикалне странке (СРС) запалило је данас заставе Европске уније и Косова испред зграде Председништва Србије у Београду, у знак протеста због посете немачког министра спољних послова Гвида Вестервелеа.

„Ми смо овде да поручимо да Србија није и никад неће одустати од Косова и Метохије, без обзира на то што већ месец дана грађанима Србије испирате мозак“, рекао је заменик председника СРС Немања Шаровић.

Он је додао да чак и кад би Србија формално признала независност Косова, то не би променило однос „непријатеља Србије“ – Немачке, ЕУ и САД. Потпредседник СРС Зоран Красић оптужио је власт у Србији, коју је назвао “белом лађом“, да испуњавањем услова ЕУ крши Устав и националне интересе земље.

„Долазимо у ситуацију да приватни интереси треба да се представе као државна политика ‘беле лађе’ а ми да пристанемо на отимање Косова и Метохије“, рекао је Красић.

Присталице СРС такође су захтевали ослобађање активисте ове странке Петра Вујасиновића (68), за кога кажу да је „политички затвореник“.

„Петар Вујасиновић је жртва Вучићевих батинаша и медијских манипулација, човек који већ 30 дана чами у Вучићевом затвору“, рекао је Шаровић.

Вујасиновић се налази у притвору због оптужбе да је физички насрнуо на присталице Српске напредне странке (СНС) Живадина Митровића и његовог сина Ненада, коме је нанео тешке повреде главе.

СРС је тада саопштила да су Митровићи напали Вујасиновића док је лепио плакате, и осудила „разбојничко понашање режимских батинаша“.