Прочитај ми чланак

СРС очитала лекцију режимским странкама – на листи њихови чланови, а не естрада

0

Српска радикална странка (СРС) предала је синоћ Републичкој изборној комисији (РИК) изборну листу, а носилац листе је председник странке Војислав Шешељ.

СРС предала изборну листу за предстојеће изборе РИК-у 1Александар Шешељ Фото: Бета/Милан Обрадовић

Заменик председника СРС Александар Шешељ казао је да је та партија прикупила више од 11.000 потписа за „релативно кратко време“, с обзиром како је додао, да нису били привилеговани у заказивању јавних бележника.

„Од предстојећих избора очекујемо да СРС, једина парламентарна опозициона странка која се залаже за прекид Европских интеграција и оријентацију Србије ка интеграцији са Руском Федерацијом, и даље одлучно заступа ту политику у следећем сазиву српског парламента и настојаћемо да остваримо још бољи резултат (него прошлим изборима)“, навео је Шешељ.

Он је рекао да се на изборној листи налазе страначки функционери, потпредседници странке, председници општинских и окружних одбора.

„Ми као странка која постоји већ 30 година сматрали смо да се на изборима кандидују страначки програми, политике. Ми смо кандидовали наше функционере. За ових 30 година ми нисмо знали да су парламентарни избори такмичење ко има боље певаче, ко боље игра кошарку и тако даље. Ми смо на наше кандидате поносни и немамо потребу да их кријемо иза било кога другог“, казао је Шешељ.

Други на листи је потпредседник СРС Милорад Мирчић, трећа је посланица у Скупштини Љиљана Михајловић док ће радикали на предстојећим локалним и парламентарним изборима наступати под слоганом „Доследно“.