Прочитај ми чланак

СРС И ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ: Спречити промену Устава и НАТО окупацију Србије! (Фото)

0

 I kosovo i rusija

Са протестног скупа у Београду присталице Српске радикалне странке затражиле су да лидер странке Војислав Шешељ буде пуштен из Хашког трибунала и да дође у Србију. После скупа у Дому Синдиката окупљени су кренули у шетњу централним градским општинама.

Присталице Српске радикалне странке затражиле су са протестног скупа у Београду да се њихов лидер Војислав Шешељ, који је 11 година у Хашком трибуналу, пусти на слободу и дође у Србију.

Publika skup srs

На скупу у Дому синдиката прочитана је и Шешељева порука у којој је лидер радикала затражио од своје странке да на парламентарним изборима у Србији освоји трећину мандата и тиме спречи промену Устава.

Шешељеву поруку прочитао је његов син Александар, док су бројни функционери СРС-а истакли да је њихов лидер већ 11 година политички затвореник у Хашком трибуналу само зато што се бори „против поробљавања Срба и српског народа“.

I kosovo i Rusija sarovic ivanovic obradovic

Шешељ је поручио да СРС на изборима мора да освоји што више гласова, наводећи да је важно да се у Скупштини Србије поново чује глас радикала.

Заменик председника СРС-а Немања Шаровић истакао је да је Шешељ за 11 година постао најпознатији политички заробљеник на свету док је функционер СРС-а Зоран Красић нагласио да окупљени траже слободу за Шешеља, да дође у Србију и стане на чело странке и земље.

На скупу је Немања Шаровић, заменик председника СРС истакао: ,,Оно што је у двадесетом веку био Нелсон Мандела, чувени борац против апартхејда, у двадесет првом веку је др Војислав Шешељ, борац против поробљавања Срба и Србије. Док многи други само говоре о српству Војислав Шешељ свакога дана, изнова, за српство страда. Све што је др Војислав Шешељ пред очима светске јавности урадио током ових 11 година је шокирало, зачудило и задивило читав свет, па чак и највеће српске непријатеље.

nemanja sarovic skup

Да би се Војислав Шешељ вратио својој породици, странци и своме народу, и отаџбини, морамо победити ми. Победићемо тако што ћемо показати да слободарски дух српског народа нико не може угушити. Победићемо тако што ћемо показати да семе патриотизма нико не може искоренити из српског народа. Победићемо тако што ћемо српском народу поново вратити наду и улити снагу да се одупре ропској судбини која му је намењена. Победићемо тако што ћемо показати да НИЈЕ СВЕ ГОТОВО!“

Mladen Obradovic

На скупу је прочитао и писмо подршке лидера Комунистичке партије Русије Генадија Зјуганова, као и чешког студентског удружења Чрвено-бели, и француске организације Уните Континентал. Уните Континентал је чувено због лепљења плаката са сликама Шешеља по Француској.

Протестни скуп обележило је скандирање против представника актуелне власти, али и опозиоционих странака уз истицање слогана СРС-а да је за Косово и Русију, а против ЕУ.

I kosovo i Rusija sarovic ivanovic obradovic

На скупу су говорили лидери Образа и СНП Наши Младен Обрадовић и Иван Ивановић.

По завшетку скупа окупљени су, носећи страначке заставе и обележја, као и слике са Шешљевим ликом кренули у шетњу централним градским општинама.

( Танјуг, Србин.инфо)