Прочитај ми чланак

СРС: Европска шаргарепа недохватљива за Србију

0

SRS Vlada 4 jul 3
Председнички колегијум Српске радикалне странке је јуче  у Влади Републике Србије предао пакет ковертираних домаћих шаргарепа за све чланове Владе, јер је после 28. јуна постало непорециво да европску шаргарепу на све дужем штапу -никада неће добити.

Колегијум је на конференцији за новинаре изразио подршку  формирању Скупштине Срба са Косова и Метохије у Звечану и позвао све Србе у целој Србији да се „увек и на сваком месту супротставе примени бриселских споразума“.                 

Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић је изјавио да режим данима покушава да од грађана направи магарце убеђујући да смо датум добили, само се не зна који је то датум.                 

„Српска радикална странка изражава велико задовољство што Србија није добила датум, јер, да би га добила, ЕУ и САД захтевају да се суштински прекину све везе између централне Србије, између Владе Републике Србије и наше јужне покрајине и траже укидање свих српских институција, што се ових дана убрзано и ради. Међутим, ја сам сигуран да чак ни магарац не би мењао Косово и Метохију за шаргарепу, макар она била и европска и надам се да ће грађани Србије још бројније бити против ЕУ како би Србија коначно променила проевропски курс“, изјавио је Шаровић.                 

Потпредседник странке Зоран Красић је осудио Владу Србије која је пре два дана погасила све српске институције на Косову и Метохији, док је „судијама наложено да прихвате косоварско држављанство и да проучавају устав терористичког Косова и законе, јер тамо се више неће примењивати прописи Републике Србије“. Он је формирање Скупштине Срба са КиМ назвао историјским и херојским потезом „Срба који поштују Устав и који су видели да власт- ради личне европске шаргарепе, односно ради пара – не жели да чује да постоји иједан Србин на територији Косова и Метохије“.                 

Члан Председничког колегијума странке Александар Дражић је оценио да је српска спољна политика апсолутни промашај и упитао шта још ЕУ може да нам узме, пошто је већ упропастила све што се могло упропастити у Србији.