Прочитај ми чланак

СРПСКИ РАДИКАЛИ: Против отпуштања радника из јавног сектора

0

„Српска радикална странка је гласала против одлуке о максималном броју запослених у систему града Новог Сада, која предвиђа смањење запослених за готово пет стотина. Ми српски радикали се противимо отпуштању радника из јавног сектора, јер смо мишљења да то неће донети никакав бенефит и конкретну корист нашем граду. Српска радикална странка је мишљења да је потребно извршити корениту реформу јавне управе у Новом Саду, на другачији начин организовати посао, како би ефекти рада јавних службеника били значајнији и продуктивнији.

Вишак запослених у администрацији и менаџменту ЈП и ЈКП, потребно је усмерити на основну делатност ових предузећа, јер ту евидентно недостаје радне снаге.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник одборничке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини Града Новог Сада.

Јакшић је рекао, да нико данас у Србији не може да пружи прецизне податке о ефектима по буџет Републике Србије, мера и налога које прописује злогласни Међународни монетарни фонд, по питању рационализације јавне управе.

„Уместо што напредњачки режим, беспоговорно спроводећи налоге ММФ и ЕУ, смањује јавну управу и противзаконито отима плате и пензије, ми српски радикали смо мишљења да је потребно укинути све државне и парадржавне агенције, јер оне представљају паралелне институције, зато што раде оно што је у надлежности министарстава на државном, секретаријата на покрајинском и градских и општинских управа на локалном нивоу. Ефекти рада ових агенција су минорни, а трошкови енормно велики. Укидањем ових паралелних институција на годишњем нивоу би се уштедело 800 – 900 милиона евра.“ – нагласио је Јакшић.

Српска радикална странка се оштро противи смањењу броја запослених у Предшколској установи „Радосно детињство“ и у установама културе, чији је оснивач град Нови Сад. Српски радикали истичу да је апсурдно то, што су листе чекања за упис деце у вртић бесконачно велике, а у исто време се смањује максималан број запослених у Предшколској установи.

„Уместо да се на критичним тачкама у Новом Саду граде вртићи и тако елиминише проблем са мањком простора, власт смањује број запослених и могућност проширења просторних капацитета „Радосног детињства“. Нема никакве логике што се планира мањи број запослених у установама културе, а у исто време Нови Сад је носилац титуле престонице културе 2021. године.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.