Прочитај ми чланак

СРПСКИ РАДИКАЛИ настављају борбу против јавних извршитеља!

0

Српска радикална странка, доследна свом програму и традицији, наставља политичку борбу на више фронтова. Једна од најзначајнијих ставки је борба против корупције и криминала. Српски радикали траже да се разреше и процесуирају све афере и сумњиве радње власти, попут Крушика.Српска радикална странка подсећа јавност да је једно од највећих потенцијалних жаришта криминала у Србији сектор јавних извршитеља.

„У претходном сазиву смо предали предлог закона о укидању јавних извршитеља, а Нови Сад је један од кључних градова у којем је, у претходном периоду, дошло до спреге између јавних извршитеља, адвоката и јавних предузећа. Примера ради, у овом граду имате 90.000 предмета извршења, све те предмете је обрадила стручна служба јавног предузећа, али је новац за ту услугу ипак исплаћен одабраним адвокатским канцеларијама. 4 и по милиона евра добиле су адвокатске канцеларије, ничим заслужено, јер ниједног тренутка нису уложиле труд да би урадиле и спровеле те предмете.“ – упозорава Милорад Мирчић, потпредседник Српске радикалне странке и кандидат за народног посланика у Скупштини Републике Србије.


Српска радикална странка, ослањајући се на традицију свог оснивача Јаше Томића, наставља борбу против свега што је противзаконито и на штету народа. „Јаша Томић се борио против лихвара и зеленаша и тако навукао мржњу и осуду многих који су желели да се богате преко народне грбаче. Био је бескомпромисан борац против криминала и корупције, а српски радикали, поучени његовим примером, настављају да се обрачунавају са јавним извршитељима, као модерним добошарима и отимачима личне имовине, по правилу од оних најсиромашнијих и најнезаштићенијих“ – закључио је Мирчић.