Прочитај ми чланак

Српске жртве нема ко да оплакује! Бокан урлао у емисији после питања гледаоца

0

Јесте ли ви Анте Павелић који је узео лажно име и сад говори као неки Србин из Земуна?

Српски режисер Драгослав Бокан жестоко је реаговао на изјаве једног гледаоца о ратним злочинама Срба у Другом светском рату, али и касније.


Бокан је прво питао колико су усташе убиле људи на територији о којој прича.

– Што смо ми једини кривци, најгори од свих?! Зашто сви који овде зову говоре о српским злочинима, о нашим грешкама, о нашим примитивцима или људима који су претеривали? Ми ћемо вечно бити окривљени за геноцид због оваквих јављања! Не могу да верујем да после толико побијене и заклане српске деце, које само ми можемо да оплакамо, само ми, њих неће оплакати други, ви говорите о туђим жртвама – почео је Бокан.

– Ви говорите о туђим жртвама, а о њима говоре и Американци и Британци и Французи и сви говоре о њима! Наше жртве као да не постоје! Проговорите о српским жртвама! Па, ми више не можемо да издржимо то! То је као пакао! Ми Срби имамо српске жртве и треба да говоримо о томе! То је неподношљиво, овде смо као у неком позоришту где се јављају људи који доказују своју хуманост на уштрб свог народа и већина људи који прати ову емисију се слаже са мном и пати, пати што не можемо да изговоримо истину о нашем страдању, него сви који се јављају говоре о нашим грешкама, о нашим појединцима, о нашим злочинцима! Кад ћемо да постанемо Срби?! Да загрлимо тог Слободана Стојановића коме су ископане очи, а не да причамо о четничким злочинима из 1942. након тога што су усташе побиле све Србе тамо?! Као бездушници, бездушници! – викао је Бокан.

Закључак Бокановог говора је био да српске жртве нема ко да оплакује.

– Зовете нашу телевизију и говорите о српским злочинима?! Након толико побијених, па милион цивила је убијено у И и ИИ светском рату, дечице као што је ваше дете, као што је моје дете и ником ништа, него ћете ви да причате о четницима, о источној Босни?! Ко сте ви?! Јесте ли ви Анте Павелић који је узео лажно име и сад говори као неки Србин из Земуна?! Као бездушници! Југословенство је, очигледно, бездушно према српским жртвама! Наше жртве нема ко да оплакује! Нема! – рекао је Бокан на ТВ Хепи.

Бокан је истакао да целог живота слуша исте застрашујуће приче и да је то постало неподношљиво, те истакао да је очајан због тога што је тако.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!