Прочитај ми чланак

СРПСКА ОПОЗИЦИЈА: И вечерас сви на улице, тражимо слободу за све ухапшене!

0

"Већ пети дан грађани протестују тражећи да не буду понижавани режимским лажима и ограничавањем основних грађанских слобода. Злоупотреба епидемије је кап која је прелила чашу. Због тога опозиција инсистира на хитном испуњењу захтева, који би обезбедили заштиту здравља грађана и њиховог достојанства", наводи се у саопштењу српске опозиције.


– Још једном тражимо хитно пуштање неоправдано ухапшених грађана. Тражимо податке о свим ухапшеним како би могли добити адекватну правну заштиту. Тражимо информације о стању свих повређених – истиче се у саопштењу.

Такође, српска опозиција захтева и хитну промену Кризног штаба, пошто, како су навели, актуелном народ више не верује.

– Тражимо хитно именовање новог, деполитизованог Кризног штаба, коме ће људи веровати. Овај Кризни штаб због дириговања његовим одлукама, од стране Александра Вучића, изгубио је поверење и многи његови чланови морају да кривично одговарају – наводи се у захтеву опозиције, али се и додаје:

– Понављамо захтев за одговорност полицијских функционера, жандармеријских и других руководиоца, који су применили бруталну силу над грађанима који су исказали свој револт због због незадовољства са стањем у држави. Извештавање РТС о захтевима и протестима побуњених грађана мора бити објективно, истинито и благовремено. Ми ћемо, као и до сада, и данас бити са грађанима на протестима и инсистирати на испуњавању ових захтева – закључује се у саопштењу српске опозиције.