Прочитај ми чланак

СРПСКА ЛИГА ПОРУЧИЛА НВО СЕКТОРУ: Идите у Кањижу и очистите измет и ђубре за азилантима!

0

srpska liga

НОВИ САД – Политичка организација Српска лига саопштила је да иза напада на председника Општине Кањижа др Бимбо Михаља, због његовог упозоравања на проблем који та општина трпи због азиланата, стоји покушај групе невладиних организација које желе да профититају од мигрантске кризе која влада у Србији.

– Подношење кривичнх пријава против Михаља, као и ранији медијски напади на народног посланика Балинта Пастора и оснивача Српске лиге Александра Ђурђева, само зато што су упозоравали на штету коју трпе грађани Србије од азиланата, покушај су стварања лажне слике о српском друштву као ксенофобичном.  Српска лига у потпуности разуме и подржава изјаве Бамбо Михаља који је, забринут за заједницу на чијем је челу, само указао на проблеме које су азиланти направили направили у Кањижи – кажу у Српској лиги.

Српска лига оптужила је чланове организације „Центар за заштиту и помоћ тражиоцима азила“ да предњаче у прогону оних који указују на проблеме са азилантима.

– Чланови организације Центар за заштиту и помоћ тражиоцима азилатребала би да изађу на лице места, у Кањижу, и помогне да се санира штета и очисте јавне површине које азиланти узурпирају. Српска лига позива Радоша Ђуровића да са другим припадницима Центар за заштиту и помоћ тражиоцима азила да оде у Кањижу и очисти, од измета, прљаве гардеробе и ђубрета, све површине које користе азилатни. Таква активност Ђуровића и његове организације би много више помога азилантима и умирила становништво Кањиже уместо подизања тензија неоснованим кривичним пријавама против Михаља – кажу у Српска лига.

(Правда)