Прочитај ми чланак

Српска дијаспора у Британији:Издаја КиМ је најтеже кривично дело,које не застарева

0

ПРОТЕСНА НОТА ПОВОДОМ ИЗДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ Г-ђа Александра Јоксимовић Амбасада Републике Србије 28 Belgrave Square London SW1X 8QB

Поштована Екселенцијо г-ђо Јоксимовић.

foto: printscreen

Суочени са непосредном претњом губитка, односно поклањања свете српске земље Косова и Метохије у руке албанских сепаратиста, српски народ који живи у Великој Британији шаље јасну и недвосмислену поруку да се томе противи и да ће се против издаје одлучно борити. За нас Србе Косово и Метохија нису само територија и рудна богатства, већ духовни и културни стуб нашег народа и државе.

Косово и Метохија је суштина постојања нашег народа, место одакле сви потичемо и без чега не можемо опстати. Потписивање противуставног акта би значило недвосмислену капитулацију државе која би тим чином и престала да постоји. Губитак Косова и Метохије би значио и нестајање целог народа.

Стога захтевамо следеће:

– Да се откаже одлазак председника Александра Вучића у Охрид 18.03.2023. године на заказани састанак

– Да се постојећи преговори прекину јер су им основе противуставне

-Да се у најкраћем року прогласи окупација Косова и Метохије

-Да се будући преговори врате под окриље УН, Резолуцију 1244 и у оквире Устава Републике Србије

Одбијамо да будемо генерација која ће се обрукати и пред Богом, нашим славним прецима и потомцима, и овим подсећамо председника Републике, Владу и народне посланике да је пристајање на отцепљење дела наше територије најтеже кривично дело које не застарева.

У Лондону, 15.03.2023.

Српска дијаспора из Велике Британије

С ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ!