Прочитај ми чланак

СРПКИЊА ‘ОШАМАРИЛА’ ТАЧИЈА: Хашима треба на суд; он није председник већ ратни злочинац

0
Ана Ђорђевић

Ана Ђорђевић

О каквој председничкој инаугурацији Хашима Тачија говоримо, он треба да је пред судом за ратне злочине ОВК коју је предводио, ошамарила је по Тачију својом изјавом Ана Ђорђевић, генерални секретар покрета Српска ствар, гостујући на Космету, у емисији „Црно-бели свет“ на телевизији Мир из Лепосавића.

Она је, коментаришући  Тачијеву „инаугурацију“, подсетила да је Тачи одавно на листи за процесуирање ратних злочина над Србима и неалбанским становништвом.

– Уместо што бржег оформљења Хашког трибунала за злочинце ОВК паравојних структура и започињање процесуирања, опет је међународно право заказало када су српске жртве у питању. Недопустиво је да неко ко је на таквим оптужницама против човечности изиграва председника.

Председника чега?

Нелегалног такозваног независног Косова по сваком што правном, што морално етичком нивоу. За пројекат такозваног независног Косова коришћене су најбруталније методе етничког чишћења српског становништва од стране албанског, злочиначког миљеа касније масовно касније конвертованих у политичаре – казала оно што српски званичници више не смејује, генерална секретарка Српске ствари.

Ђорђевићева напомиње да се међу њима, на тој листи коју формирају међународне инстутуције, нашао и сам Тачи.

– Уместо председничке инаугурације, он треба да је пред хашким судијама – поручила је она.

Како је потом рекла, организација Српска ствар је дала подршку студентима из СЦ Косовска Митровица за реализацију њихових студентских пројеката.

– Разговарала сам са директором Студентског центра Косовска Митровица и имала конструктивну дебату са студентским лидерима. Српска ствар ће дати подршку реализацији њихових идеја. Није у реду да се они користе само када је политичка ситуација у питању. Много талената има и завређују више пажње – истакла је и додала:

siptari-albanci-kosovo-specijalci-policija-taci-608

– Срби са Косова поручили су да не одустају они од Косова у саставу Србије, већ имају страх да Срби из остатка Србије не одустану од њих. И даље смо поносни и имамо духа, преносим вам њихове речи.

Она је рекла да Српска ствар позива на националну слогу и подизање свести о националном идентитету.

– Уместо интерперсоналних размирица и трвења међу самим Србима која нас и кошта оваквог стања у коме смо, будимо национално трезвени када су српски национални интереси у питању – истакла је Ана Ђорђевић испред удружења Српска ствар.

Извор: Правда