Прочитај ми чланак

Срето Малиновић: Коалиција СНС – ветерани ОВК

0

Предизборни спот Српске напредне странке, у ком је мапа Србије приказана без Косова и Метохија наишла је на жестоку осуду јавности. Тако је Срето Малиновић, генерал у пензији и некадашњи заменик команданта Ратног ваздухопловства и ПВО, у изјави за наш портал осудио овај чин власти.

Спот СНС у ком је мапа Србије приказана без Косова и Метохије
– С обзиром на то да је наша власт у коалицији са ветеранима ОВК, не изненађује ме овако нешто. Не знам како би човек то уопште коментарисао, да они који се представљају као врхунске патриоте не воде рачуна о ономе што је врло осетљиво за наш народ – рекао је Малиновић за Директно.рс.


На питање да ли се ради о скривеним будућим плановима председника Србије Александра Вучића, Малиновић је истакао:

– Ништа није случајно. Од доласка СНС на власт нон-стоп су присутне неке скривене поруке везане за Косово и Метохију. Сетите се балона за разграничење. Први Вулин као министар одбране који је задужен да брани животом територијални интегритет, излеће са нечим што би одвојило Косово из Уставног поретка – истакао је генерал у пензији и закључио:

– Оваква власт тешко би успела да се одржи кад не би имала подршку међунардодне заједнице зарад неких њихових интереса који се испуњавају. Морамо признати да је признање Косова од стране матице Србије један од услова за све оно што очекује Србију. Шта је Вучић обећавао од 2012. године, можемdо само да нагађамо. Али, ако имамо у виду начин на који се припрема становништво и како се повремено избацују одређени ставови везани за Косово, не можемо да будемо оптимистични.