„Средства за смањење загађења Весић троши на јарболе и фонтане“

0

Шеф одборничке групе Савеза за Србију (СзС) у Скупштини града Београда Никола Јовановић изјавио је да је петогодишњи план градске власти за чистији ваздух само кризни политички маркетинг и да су се последњи огласили о загађењу, тек након што су се побунили грађани, странке и удружења.

Уместо да улаже у изградњу топловода како би град покрили мрежом доступног даљинског грејања, или у гасификацију, власт паре од Београдских електрана троши на гондоле, фонтане, ватромете, треће преслагање коцки на Тргу Републике и сличне ствари тешко схватљиве нормалним људима, додао је Јовановић.

„Откуд сада Весић најављује забрану куповине дизел аутобуса, кад је управо он пре неколико месеци увезао за град 240 турских и кинеских дизелаша“, упитао је Јовановић. Он је оценио да је иронија да Весић, који је иницирао укидање више тролејбуских линија у Београду, грађанима сада најављује већи удео електричних возила у јавном превозу.

„Како Весић очекује да му било ко верује да ће радити на пошумљавању града, када је баш он симбол дивље градње и инвеститорског урбанизма, који је процветао усвајањем Генералног урбанистичког плана из 2016. године, којим се од грађана отимају зелене површине“, упитао је Јовановић.

Он је навео да је Весић „историјском неефикасношћу у извођењу јавних радова“ драматично успорио проточност саобраћаја и директно допринео већој количини издувних гасова у престоници.

„Јасно је да власт која је до сада показала сву своју некомпетентност, корумпираност и бахатост, и која ништа добро није урадила у претходних шест година – не може бити носилац позитивних промена. Ништа вам више нико не верује“, поручио је Јовановић Весићу.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!