Прочитај ми чланак

Срђан Миливојевић са Косова: Хоће да ухапсе Ћуту, а Србе овде сви малтретирају

0

Кандидат за посланика листе "Србија против насиља" Срђан Миливојевић изјавио је у Грачаници да Срби на Косову живе под двоструким терором, један је, како је рекао, терор Александра Вучића, а други Аљбина Куртија.

Миливојевић је казао да је Вучић урадио више на стварању велике Албаније од свих команданата такозване Ослободилачке војске Косова заједно, пренео је Радио Ким.

„То је човек који никада неће признати да је већ признао независност Косова. Посланици у Скупштини Србије никада нису добили садржај француско-немачког плана о ком се говори и не знамо шта је Вучић све потписао и одакле му уставна овлашћења да било шта потпише. Он је само председник Републике, његова функција је према Уставу протоколарна“, казао је он.

Подсетио је да је опозиција у Скупштини Србије тражила формирање Анкетног одбора за расветљавање убиства Оливера Ивановића, али да парламентарна већина предвођена СНС-ом никада није пристала да ту тачку стави на дневни ред.

Исти захтев су, навео је, упутили и по питању утврђивања чињеница о страдању шесторице српских младића у кафићу „Панда“ у Пећи.

„Трећи анкетни одбор који смо тражили био је анкетни одбор који би проучио све чињенице и околности везане за збивања од 24. септембра на териротији Бањске. Никада нисмо расветлили шта се ту десило, никада парламент није о томе расправљало“, казао је Миливојевић, наводећи да је тај догађај довео у неповољан положај Србе на Косову.