Прочитај ми чланак

СРБИН ПОСВАЂАО хрватске посланике Сабора

0

hrvatskisaborseselj

У хрватском Сабору централна тема био је скандал који је Бранимир Главаш направио јавним позивом на линч Милорада Пуповца. Представник Срба захвалио се колегама који су стали у његову одбрану.

Скандал Бранимира Главаша и његов јавни позив на линч Милорада Пуповца, био је јуче централна тема у хрватском Сабору.

Тако је Горан Рихемберг у име Хрватске народне странке рекао да је Пуповац већ двадесет година лидер Срба у Хрватској и да је увек иступао у одбрану људских и мањинских права:

– Зато је Главашева порука Пуповцу порука целој мањинској заједници Срба.

У расправи се могло чути и да је све ово повратак у деведесете, а против грубог вређања Пуповца устао је и Игор Драгован у име СДП.

То није поколебало Динка Бурића из ХДССБ, странке, чији је Главаш оснивач, да поново извређа:

– Онима који су учествовали у великој српској агресији на Хрватску није место у Сабору. Пуповац се бави етно-бизнисом за властито богаћење, а пример је Тесла банка. Док је био Санадер на власти у много чему је био његов „квиско“. Сада ће имати прилику са Санадером у затвору да игра „Човече не љути се“.

Пуповац се захвалио колегама који су „по својој савести одлучили да говоре у Сабору“.

– Ако државне институције не препознају ово што се мени чини, онда то показује забрињавајуће стање у нашем правосуђу, судској власти и моралном осећају јавности и јавних институција – казао је Пуповац.

(Вечерње новости)