Прочитај ми чланак

Србин поручио Милогорцима: Ако се Милану нешто деси куцамо на ваша врата

0

И поред тога што је на почетку седнице председавајући у црногорском парламенту нагласио да тема о припреми атентата на Милана Кнежевића није на дневном реду, Милун Зоговић, посланик Демократске народне партије упозорио је у Скупштиини ЦГ је на озбиљност ситуације, као и на покушај власти у Црној Гори да потпуно занемари овакве значајне претње претње:

– Данас би сви дали једнаке напоре да превентивно делујемо и да ниво озбиљности, а када је у питању информација која је стигла из Цириха, подигнемо на заслужени ниво. Међутим, када је колега Страхиња Булајић у уводном излагању потпуно примерено упознао црногорску јавност са службеном информацијом конзулата из Цириха о припреми атентата на Милана Кнежевића, председавајући овог дома, Иван Брајовић је рекао да то није данас на дневном реду.

Зоговић се потом обратио властима у Црној Гори и обећао да било каква акција против Милана Кнежевића неће проћи некажњено.

– Господо из власти, ми одлично знамо да наша безбедност, наша судбина и наши животи за вас нису на дневном реду. Немојте да се бавите релативизацијом овако озбиљних ствари. Да процењујете да ли се са одређене позиције некоме може или не може одузети живот. А будите сигурни, да ако се Милану Кнежевићу, не дај Боже, нешто догоди, нама остаје самоодбрана, принцип талиона „око за око, зуб за зуб“, и знајте да нећемо ићи на адресе мизерних егзекутора, него да ћемо закуцати директно на врата налогодавцима.

На крају свог обраћања Зоговић је поново апеловао на власти у Црној Гори да не релативизују опасне претње и најаве скидања глава њихових неистомишљеника.

Подсетимо, Служба безбедности при Министарству спољних послова Србије добила је информацију из нашег генералног конзулата у Цириху да се на Милана Кнежевића, једног од лидера опозиционог Демократског фронта у Црној Гори – спрема атентат.

То се наводи у документу МСП у који су “Новости” имале увид. У поменутом допису из Цириха наводи се да је држављанин ЦГ телефоном пренео нашем вицеконзулу, кога иначе површно познаје, информацију да се на Кнежевића припрема атентат.